5 fotballsituasjoner som er perfekte for miniandakter og snikevangelisering under fotball-VM!

5 fotballsituasjoner som er perfekte for miniandakter og snikevangelisering under fotball-VM!

"Han bommet på målet på straffen, det var synd! Visste dere forresten at synd er et annet ord for å bomme på målet, og fortjener straff?"

Fotball-VM

Arrangeres for tiden i Qatar, og er kontroversielt pga korrupsjon i FIFA og menneskerettighetsbrudd i forbindelse med arrangementet.

Diskusjonen har rullet om man skal boikotte fotball-VM eller ikke.

Uansett: hvis du velger å se fotball-VM sammen med andre, og ønsker å bruke anledningen til å evangelisere eller holde noen små, tilsynelatende improviserte, miniandakter, har vi gode nyheter til deg!

Disse gode nyhetene er at et fotball-VM er som skapt for dette, og her har vi laget noen setninger du kan lære deg utenat, slik at du kan være klar når situasjonene byr seg!

You’re welcome!

 

#1 Når VAR griper inn etter at dommeren har oversett rødt kort

Huff og huff! Dommeren så ikke det klare røde kortet. Jammen bra VAR kunne gripe inn, og sikre rettferdighet, ellers ville jo uretten forblitt ustraffet. Vi trenger jammen en dommer som kan dømme rett når vi mennesker begår urett mot hverandre…

#2 Når det blir offside

Offside! Ja, bra det er noen gode regler som setter sunne rammer rundt det som skjer. Jammen fint at de som har skapt spillet har gitt noen slike, så ikke alle bare kan holde på som de vil, til skade for seg selv og dem rundt en! Litt som Gud egentlig, han som har skapt oss og gitt oss gode rammer for livene våre…

#3 Når noen bommer på straffe

Aiaiai! Der bommet han på målet på straffen – det var synd! Visste dere forresten at «synd» er et annet ord for å bomme på målet – og fortjener straff?

#4 Når et lag slipper inn mål på kontring, fordi en spiller var ute av posisjon 

Nei, nei, nei! For et unødvendig mål! Men sånt er vel bare å forvente når en back bestemmer seg for å oppføre seg som en spiss. 

Alle på laget har jo sin plass og sin posisjon å fylle. Prøver man å være noe man ikke er, går fellesskapet glipp av gavene man har fått der de trengtes mest. Kan vel alle være spiss? Nei, vi har jo fått ulike gaver og bør bruke dem til beste for fellesskapet vi er satt i! (Fortsett gjerne med å sitere 1. Korinterbrev 12,12-27)

#5 Når en spiller ser ukomfortabel ut mens han går frem for å ta en avgjørende straffe i straffesparkkonkurranse

Huff da, det ser virkelig ut som han ikke har lyst til å ta den straffen! Jeg er glad jeg slipper sånt siden jeg har Jesus, som alt har tatt straffen for meg – og for alle andre som vil ta imot det.

Fotball-VM

Arrangeres for tiden i Qatar, og er kontroversielt pga korrupsjon i FIFA og menneskerettighetsbrudd i forbindelse med arrangementet.