Bli mer lik Jesus mens du ser på TV

Bli mer lik Jesus mens du ser på TV

“They thought that it was impossible for people to watch TV or films or listen to music and get more like Jesus. I think they are wrong.” – Nick Pollard 

UL2013

UL 2013 arrangeres denne ukai Kongeparken i Ålgård.

Nick Pollard kommer fra England og er på UL for å ha seminar. Han jobber i Damaris og er i tillegg forfatter og taler.

På en vanlig dag på jobb i Damaris møter Nick Pollard ledere i de store filmstudioene som for eksempel Disney, Fox, Paramount og Universal og vurderer filmer de produserer. Dette gjør han for å kunne lage ressursmateriale som tar opp temaer som kan diskuteres utifra det vi ser i filmer.

– Filmer er grunnen for mange samtaler og det Damaris gjør er å gi deg ressurser for å hjelpe den samtalen, sier Nick.

Personlig er han en kristen og sier at han ønsker å leve et liv som er fylt av kjærlighet i alt han gjør, i hans personlige forhold med Jesus, i sitt forhold til familien, kona, vennene, de han jobber med og de han møter.

Disippel foran TV

–Jeg skrev en bok kalt “Get More Like Jesus While Watching TV” og mange kritiserte den uten å lese den. De mente det var umulig for folk å se TV, Film og å høre musikk og samtidig bli mer lik Jesus. Jeg mener de tar feil. Vi lever i en media-tidsalder. Vi er omringet av TV og film om vi liker det eller ikke. Jeg liker det, sier Nick.

På seminaret “Disippel Foran TV” får vi høre om erfaringer gjort på film-set og vi får høre om filmer som fremdeles er under produksjon. Nick forteller om hvordan man kan følge Jesus i den kulturen vi lever i. Han analyserer forskjellige filmklipp og utforsker hvordan vi kan reflektere rundt det for å kunne bli mer lik Jesus.

Ut av kaoset

nbsp;

Et gammelt utrykk er “Hvis du vil vite hva vann er, ikke spør en fisk”. På samme måte har dagens unge vokst opp omringet av denne mediakulturen og det kan være overveldende og forvirrende. Gjennom Damaris sitt arbeid ønsker Nick å hjelpe ungdom til å ta et steg ut av kaoset for å kunne identifisere hva som vil hjelpe dem til å kunne bli mer lik Jesus.

Damaris i Norge har sin base på Gimlekollen Mediehøyskole og der er han ofte for å undervise.

Foto: Malene Bjørgaas