Møt den nye prosjektlederen for UL

Møt den nye prosjektlederen for UL

– Jeg digger ungdom og jeg digger Jesus, og her får jeg lov til å digge begge deler!

UL

Tema for årets UL og iTro-magasinet 2016 er «Fest».

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung.

Morten Eikli har nettopp gjort seg ferdig med et seminar om alkohol på ULs siste dag. Men det er ikke det siste UL-deltagerne får se til den krøllhårete 27-åringen. Morten er nemlig ansatt som ny prosjektleder for UL, hvor han overtar for Christina Sjaastad, som har vært prosjektleder de siste to årene.

 Det å følge etter Christina, det er en utfordring i seg selv. Hun har hatt så stålkontroll, den dama der.

Festivalbarn

Morten Eikli kommer fra Aurskog i Akershus. Han er oppvokst i et kristent hjem, og har tidligere jobbet som rådgiver i den felleskristne organisasjonen Blåkors, og i Laget med Krussen i fire år. Det er vanskelig å se for seg en person som er bedre egnet til jobben som prosjektleder for en festival, enn en person som er så glad i russetid.

 Jeg er et festivalbarn. På Aurskog var det ikke så mye kristent arbeid, men familien tok meg med på Oase hvert år.

– Drøm som går i oppfyllelse

Morten forteller at slike kristne festivaler, i tillegg til Laget, har vært steder hvor han har kunnet utforme sin kristne identitet og fått vokse som kristen.

 Det å da få lov til å være leder for UL, å få lede en festival hvor det er så mange ungdom som lever og brenner for Jesus, det er rett og slett en drøm som går i oppfyllelse. Jeg digger ungdom og jeg digger Jesus, og her får jeg lov til å digge begge deler!

Klar over mulige utfordringer

Selv om Morten lyser av glød og engasjement, er det tydelig at han tar jobben alvorlig, og er klar over at han kan møte på utfordringer i arbeidet som prosjektleder.

– UL er et kjært barn for veldig mange, og da er det mange som mener mye om hvordan festivalen bør se ut. Da blir det viktig å ikke bli for opptatt av de stemmene som tapper en for energi.

Morten tror den største utfordringen blir å formidle at UL først og fremst er et sted hvor ungdom kan få møte Jesus, og at UL på den måten kan oppfylle sitt slagord: Festival som forandrer.

– Vi ønsker at ungdom skal møte Jesus, få en relasjon med Han og vokse i troen på Han. Det å klare å formidle det gjennom UL er en utfordring, men samtidig en av de store gledene med jobben.

Vi i iTro ønsker Morten Eikli lykke til, og Guds velsignelse over arbeidet som prosjektleder for UL!

Anna Solberg

UL

Tema for årets UL og iTro-magasinet 2016 er «Fest».

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung.