Drømmen om Europa

Drømmen om Europa

Har du noen gang opplevd at ditt største ønske ble oppfylt, men ble stikk motsatt av hva du så for deg? Det er i dag over 27 millioner mennesker i verden som lever under grusomme kår og blir brukt som slaver.

Frontline 2014

Frontline er en nasjonal misjonskonferanse for ungdom fra Vg1 og oppover. Konferansen arrangeres denne høsten for fjerde gang, og finner sted på Fjellhaug Utdanningssenter og i Sinsen kirke i Oslo.

Lørdag ettermiddag hadde blant annet Jeanette Kalmar Markussen et seminar om menneskehandel. Hun engasjerer seg sterkt for temaet og jobber selv med Maritastiftelsen. En stiftelse som jobber blant annet med å forebygge rusmiddelavhengighet, prostitusjon og kriminalitet. Jeanette viser klart og tydelig at dette er noe hun virkelig brenner for og vil få flere med på laget.

Organisert handel av mennesker

Menneskehandel er en organisert handel av mennesker. 70% av disse utnyttes til sexslaveri i Europa. Det ble fortalt om nigerianske kvinner som kom i kontakt med personer som utgav seg for å være falske pastorer. «Pastorene» lovte de nigerianske kvinnene en lys framtid med jobb som for eksempel vaskehjelp.

Når drømmen om Europa endelig kan oppfylles kan fristelsen bli for stor til å motstå. Disse kvinnene tror kanskje at livet i Europa er en dans på roser, men når det motsatte skjer er ikke drømmen lenger et liv i Europa, men et liv i frihet.

«Alle mennesker har rett til å se på seg selv som et verdig menneske»

 «Lær å gjøre godt! Søk det som er rett, hjelp den undertrykte, vær forsvarer for farløse, før enkers sak!» (Jesaja 1:17)

Hva kan vi gjøre for å hjelpe? På seminaret fikk vi gode tips og råd til hva vi vanlige mennesker i Norge kan gjøre for å sette mer fokus på verdens realiteter. Kanskje det aller viktigste er å stå sammen og engasjere seg slik at flere kan få vite hva menneskehandel er, og hvordan det foregår. Man kan også være motstander ved å kjøpe rettferdige varer og tjenester som Fairtrade. Et annet alternativ kan være å bidra med økonomisk støtte til organisasjoner som forebygger menneskehandel.

Alle mennesker har rett til å se på seg selv som et verdig menneske, og de har rett på en frihet til å leve og gjøre hva de vil.

«Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker» (Jesaja 58:6)

Frontline 2014

Frontline er en nasjonal misjonskonferanse for ungdom fra Vg1 og oppover. Konferansen arrangeres denne høsten for fjerde gang, og finner sted på Fjellhaug Utdanningssenter og i Sinsen kirke i Oslo.