Hvordan lage nyttårsforsetter

Hvordan lage nyttårsforsetter

iTro gir deg en "how to," slik at du kan lage gode og gjennomførbare nyttårsforsetter for 2019!

2018

Enda et år er over, vi gleder oss til det 11. året i iTro-historien – 2019.

2018 nærmer seg slutten. Kanskje bruker du dagene på å reflektere litt over året som var, eller drømmer om det nye. Nyttårsforsetter kan være litt stressende og vanskelige, her kommer noen tips til hvordan du kan komme frem til forsetter som kan være til hjelp og sette fokus for det nye året:

Brainstorm

Bruk litt tid på å finne ut hva som er viktig for deg. Det er ikke sikkert at det er det samme som vennene dine eller Instagramkjendisene. Nyttårsforsetter blir aldri vellykkede dersom de kun handler om å prøve å bli populær og perfekt.

Hva er du opptatt av, og hva vil du skal bli enda viktigere i livet ditt?

Tenk (noenlunde) realistisk

Det er lett å drømme og sette seg mål som man sjelden har en realistisk mulighet til å oppnå. Da er det lett å bli litt motløs. Setter du deg mål som er gjennomførbare vil det være lettere å holde koken, du gir ikke opp like raskt.

Samtidig er det viktig å tørre å drømme stort! Det gjør noe med oss å ha mål og drømmer – et første steg mot å gjøre en forskjell i verden.

Ha konkrete mål

Uten konkrete tanker rundt hva det vil si å «lese mer i bibelen» eller «spise mindre godteri» er det ikke så lett å følge opp de forsettene man har satt seg. Grøftene finnes på begge sider – man kan lure seg selv og si seg fornøyd uten å ha lagt inn en innsats, eller føle at det man gjør aldri blir godt nok.

Har man konkrete mål er de lettere å gjennomføre. Et kapittel i Bibelen om dagen, eller i uka? Det er lettere å gjennomføre!

Hvor ligger fokuset?

Etter brainstormingsprosessen og konkretisering kan det nok være lurt med enda en runde før du sier deg fornøyd med målene for det nye året. Hvor ligger fokuset i forsettene? Handler de fleste om å forbedre deg selv? Nyttårsforsetter gjør ofte det.

Det er fint å ønske å få bedre helse, og viktig å ta vare på seg selv og ta seg tid til å gjøre ting man liker. Men vi har også så mange rundt oss som trenger at noen ser dem, og som ikke minst trenger å erfare Guds kjærlighet og nåde!

Spør deg selv; «Hvor mange av mine nyttårsforsetter handler kun om meg, og hvor mange handler om menneskene rundt meg, og ikke minst Guds ønsker og kjærlighet for dem?»

Kanskje tenker du at nyttårsforsetter er en litt teit ting. Store drømmer og mål man aldri følger opp. Likevel – brukes de som et verktøy til å sette fokus, tror jeg at de kan hjelpe oss til å huske de viktige tingene når hverdagen kommer.

 

 

2018

Enda et år er over, vi gleder oss til det 11. året i iTro-historien – 2019.