iTro-sakene vi husker best fra 2023

iTro-sakene vi husker best fra 2023

Året nærmer seg slutten og redkasjonen ser tilbake på året som har gått.

Nok et år har gått, og det er tid for å se seg litt tilbake. Hver dag publiseres det en ny sak på iTro.no og noen saker huskes bedre enn andre.

iTro-redaksjonen har satt ord på hvilke iTro-saker som er mest fastbrent i minnet fra 2023. Alle har nominert en selvskreven sak og en skrevet av andre. Bli med oss på mimringen og sjekk ut hvilke saker vi husker best!

Håvard Sande:

Har «wokebevegelsen» gjort at vi ikke tør å si det vi mener?

– Jeg trekker frem denne siden jeg kjenner meg så alt for godt igjen. Menneskefrykten som overgår gudsfrykten. Jeg tror alle kristne kan bli flinkere til å stå opp for kristne verdier, og jo flere av oss som klarer det, jo lettere blir det.

Kirken skal ikke bare være gøy

– Et tema det er viktig å ha gjort seg noen tanker rundt. Hvorfor går jeg på møter? Å gå gudstjenester/møter er ofte veldig gøy, men det bør ikke være hovedmotivasjonen. Ole Johan med kloke tanker om dette med sin skarpe penn.

Marie Norbakken:

Å be uavbrutt kan virke umulig, helt til bønn blir en relasjon

– Bønn kan være utfordrende og det snakkes ofte om i kristne sammenhenger. Når man senker forventningene til hva bønn er og hvordan det kan påvirke eget liv, så tror jeg man i større grad vil evne å se ringvirkningene og bønnesvarene i våre liv.

Vi må ikke glemme kjærlighetens rekkefølge

– Dette er så viktig i møte med oss selv og våre medmennesker. Gud elsker oss ubetinget, og på grunn av det får også vi lov til å elske Gud og hverandre.

Håkon Rydland:

5 grunner til at Jesus bosatte seg midt iblant hedningene i Kapernaum

– Jeg visste Jesus var født i Betlehem og vokste opp i Nasaret. Men at han bodde i Kapernaum, dét hadde jeg aldri tenkt på før. I denne saken løfter jeg fram fem grunner til at Jesus bodde der, og utfordrer oss til å reflektere over hvorfor vi bor der vi bor. Bor vi et sted der vi kan nå andre folkeslag med evangeliet?

I et sønderbrutt øyeblikk viste en engel seg for Julie, som ble starten på et nytt liv med Gud

– I dette vitnesbyrdet forteller Julie om sin totale livsforvandling etter hun tok imot Jesus. Det som gjør denne saken ekstra spesiell for meg er at Julie er fra Elverum, der vi bodde på det tidspunktet, hvor vi fikk følge hennes første skritt i troen og disippelgjøring på nært hold.

Aase Victoria Wangen:

4 ting jeg lærte om synd av Ringenes Herre

– Jeg elsker Ringenes Herre, og mye av grunnen er fordi historien gjennom et fantasiunivers forteller mange viktige sannheter om vår egen verden og virkelighet. Mange aspekter ved troen og livet blir gjennom å se/lese en slik fortelling tydeligere for meg.

«Mytens verdi er at den tar alle ting vi kjenner til, og gjenoppretter dem til den rike meningen som har blitt skjult bak det kjentes slør.» – CS Lewis

«Kom på gudstjeneste og bli forvandlet av Den hellige ånd»

– Kjente meg veldig igjen i denne saken. Jeg tror mange kristne miljøer vektlegger følelser for mye, og vi kan begynne å jage etter å få visse følelser heller enn å jage etter Gud. Vårt fokus burde være å bli kjent med Gud gjennom Bibel og kristent fellesskap, så får følelsene følge eller ikke.

Ole Johan Bredvei Hvarnes:

Jesus er mer enn et forbilde

– Denne saken ble en viktig påminnelse i mitt eget liv. Vi kan nemlig si mye fint og flott om hvem Jesus er, men ikke glem at han er vår frelser, midt oppe i alt det andre.

Er det noe i samfunnet vi ærer bare fordi alle andre gjør det?

– Bildet av disse oransje flammene glemmer jeg ikke så lett! Vi har mye å lære av Daniels venner, og det kommer godt fram i denne saken.

Nils Kåre Bøe:

8 forklaringer på hvorfor Jesus ble spikret til korset

– Det meste som skjer kan ha ulike forklaringer, som alle er sanne på ulike nivåer. I denne teksten ser vi hvordan både historiske hendelser og Guds store plan er med som forklaringer på en av verdenshistoriens viktigste og mest diskuteres hendelse: At Jesus ble korsfestet.

Hva skjer når vi dør?

– Et av spørsmålene vi alle stiller oss i løpet av livet er hva som skjer når vi dør. Denne teksten gir noen gode bibelske perspektiver som kan være til hjelp i møte med dette spørsmålet.

Hva husker du av året som gikk? Har du en favorittsak fra året?