Å få alt det andre i tillegg

Å få alt det andre i tillegg

Hva betyr det? Betyr det at om jeg bare ber nok og leser nok i Bibelen, så kommer drømmeprinsen, jeg blir kjendis og at alle andre drømmer går i oppfyllelse?

Kommentar

Maria Ulla har skrevet denne kommentaren.

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg (Matt 6,33). Det bibelverset er et vers som stadig dukker opp i mitt hode. Det er vel og bra det, men i det siste har jeg spurt meg selv om det faktisk er så bra. Fordi tankene mine rundt verset kan bli tolket på en feil måte – eller? 

Søk først Guds rike, det kan jeg gjøre gjennom å lese i Bibelen, be og søke hans fellesskap. Dette er noe vi skal streve etter, lengte etter og ivre etter. Vi skal ønske oss og bruke fellesskap med Gud, det er ikke det det er noe galt i. Det er bare det, at i det siste så tror jeg at grunnen min for å søke Gud har mest vært for ”å få alt det andre i tillegg.” 

Hva vil det si?

Jeg lengter etter noe mer, jeg drømmer om mye, og jeg ber mye til Gud om at det og det må skje. I underbevisstheten min tenker jeg nok som så: bare jeg leser i Bibelen i dag, bare jeg ber i dag, da kommer alt det jeg drømmer om til å skje. Hvis ikke, er vel ikke Bibelen troverdig? Om ikke, så svikter Gud meg.

Men hva vil egentlig «alt det andre i tillegg» si? Vil det si at om jeg bare leser nok i Bibelen så dukker drømmeprinsen opp, om jeg bare ber mye vil jeg få en bil, om jeg har stilletid med Gud, så vil jeg bli kjendis neste dag? Er det det som er alt det andre i tillegg? Alt det verdslige? Alle våre materialistiske og egoistiske drømmer og tanker om hva som er best for oss?

Ivre etter ham

Jeg ble litt lei meg, da jeg en dag innså litt av grunnen til hvorfor jeg ivret etter å lese i Bibelen, høre andakter og å be. Motivasjonen min var ikke bare for å få mer av Gud, men også for å få oppfylt mine drømmer og tanker om hva som er best for meg.

Jeg måtte ta meg i det, for innerst inne så håper jeg at motivasjonen og iveren min etter å bruke mer tid med Gud skal være for å få motivasjon og iver etter å fortelle om Ham til andre. Jeg lengter etter å oppleve under, bønnesvar og kjærlighet av Ham i hverdagen. 

Gi det videre

Jeg ønsker for meg selv at jeg trakter og lengter etter å kunne gi evangeliet videre, ikke fordi det er noe jeg skal prestere, eller noe som kan gjøre at jeg får noe mer i livet. Men rett og slett fordi jeg er så heldig som har fått oppleve Hans kjærlighet og nåde, og ønsker å gi det videre til folk som ikke kjenner Ham.

Jeg vil ikke gi evangeliet videre, for å prøve å bevise Gud om at jeg er god nok til å få det han vil gi meg. Å tro på at om vi søker Guds rike først, så skal vi få alt det andre i tillegg, tror jeg går mer ut på at om vi velger å søke Gud, tro på ham og tar ham med inn i hverdagen. Så vil han velsigne oss tilbake med det vi trenger av kjærlighet, håp, relasjoner, utholdenhet og styrke i alt vi møter, motgang og medgang i livet.

Kommentar

Maria Ulla har skrevet denne kommentaren.