Et kjærlighetsforhold

Et kjærlighetsforhold

Se for deg dette: Du er i et forhold med en som vet om alle dine svakheter, men digger deg likevel.

Kommentar

Solveig Øygard er utdannet økonom, og jobber på Fjellhaug internasjonale Høgskole.

Han (eller hun) ønsker å være din nærmeste enten livet er kjipt eller helt topp. Han gjør alt han kan for å ha kvalitetstid med deg, uten å være pågående.

Det er alltid du som har bestemt hvor mye han skal inkluderes. Han har skrevet en rekke kjærlighetsbrev til deg, for han vil så gjerne du skal vite at han setter uendelig stor pris på deg. Hvor mange av brevene du faktisk leser, påvirker ikke hvor høyt han elsker deg. Heller ikke hvor ofte han vil henge med deg – han vil alltid.

Jeg hadde ikke taklet å gi så mye mer kjærlighet enn jeg fikk

Likevel har du  problemer med å sette ham først. Det kan være vanskelig å innrømme feil og be om tilgivelse. Noen ganger for pinlig å dele sine innerste tanker. Problemene vil du løse selv. Kjærlighetsbrevene leser du innimellom, men klarer ikke helt å ta innover deg at du er så verdifull for ham, heller ikke at han har tilgitt deg for alt det gale du har gjort. At han fortsatt vil være sammen med deg, mer enn noe annet.

Du skjønner sikkert hvor jeg vil hen. Denne fantastiske mannen er Gud. Hadde jeg vært ham, hadde jeg ikke taklet å gi så mye mer kjærlighet enn jeg fikk. Jeg ville ikke klart å stille meg så sårbar, uten å vite på forhånd at mine følelser ville gjengjeldes. Jeg hadde ikke taklet at den jeg elsket stadig satte meg til side, fordi livet var for travelt.

Jeg tror på kjærlighet, men jeg tror også at kjærligheten mellom to mennesker må pleies av begge for at den skal tåle alt. Jeg må være såpass ærlig: Det er grenser for hva jeg kunne tålt fra den jeg elsker. Kanskje hadde jeg til og med sluttet å elske ham hvis jeg aldri følte meg elsket selv.

Bibelen er så mye mer enn bare en bok, blant annet et kjærlighetsbrev til deg

Heldigvis er ikke  Gud slik. Vi mennesker kan aldri gjøre oss fortjent til det kjærlighetsforholdet Gud tilbyr. Likevel er det ingen fare for at Gud «får nok av deg» og vender deg ryggen. «Med evig kjærlighet har jeg elsket deg» (Jer 31,3). Evig! Derfor gjorde han det slik: Han droppet alle kriteriene du opprinnelig skulle blitt målt etter, og ga deg kun ett kriterium for at han skal bli hos deg for alltid: Du må tro på at Jesus, Guds sønn, tok på seg din straff da han døde på korset.

Bibelen er så mye mer enn bare en bok, blant annet et kjærlighetsbrev til deg. Etter min mening er dette den største kjærlighetserklæringen Gud kunne gitt deg: «Så høyt elsker jeg deg, at jeg valgte å la min eneste sønn dø og pines, for å unngå at du og jeg må leve fra hverandre for alltid. Tro på at min sønn gikk i døden for akkurat deg – tro, så skal du ikke straffes for alt det gale du har gjort, men leve sammen med meg for alltid.» (Joh 3,16 sagt med egne ord ut i fra egen tolkning.)

Foto: A6571N på flickr.com