Jenter, vær en leder der du er!

Jenter, vær en leder der du er!

Midt i et sex- og prestasjonsfiksert samfunn er vi kalt til å leve som kloke forbilder, gå foran og bane vei for de rundt oss.

Kommentar

Ingrid Vatnar Olsen er 21 år og studerer tekstforfatter ved Westerdals.

Nylig fikk jeg i oppgave å skrive ned hva jeg ønsker at andre skal si i min begravelse. Det var ikke så vanskelig, men nokså ambisiøst: «Hun var et menneske som tråkket opp gjengrodd sti, slik at det ble lettere for andre å gå den.»

Slitsomt

Det å leve som ung i dag kan oppleves som å seile i ukjent farvann. Det kan føles ut som om vi flyter rundt i en båt vi har bygget selv. Vi anstrenger oss for å velge riktig retning å seile, og mange leter iherdig etter en øy å hvile på.

Vi er slitne, redde for å mislykkes og er opptatt av hvordan andre ser på oss.

Annerledes

Vi lever i et sex- og prestasjonsfiksert samfunn, hvor vår verdi blir rangert ut ifra hvordan vi ser ut og hva vi får til. Det jages etter materiell rikdom, og vi blir fortalt at vi må skape vår egen sannhet ut fra egne behov og følelser.

Men til tross for at vi lever i en forskrudd verden, er vi kalt til å være annerledes. Vi er kalt til å leve som kloke forbilder, gå foran og bane vei for de rundt oss.

«Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.» (Fil 3:13-14)

En utfordring

Dette er en utfordring til alle jenter som har tatt valget om å følge Jesus. Ikke unnskyld deg for å ta plass, snakke høyt og mene noe! 

Det handler om innflytelse.

Jeg utfordrer deg til å være en leder der du er. Lederskap handler ikke nødvendigvis om å lede en stor bedrift eller menighet. Det handler om innflytelse. Enten det er i hjemmet, på skolen eller i vennegjengen så kan du være med å påvirke. Hjelpe mennesker til å løfte blikket og se på Jesus.

Mer enn CV-en

Vi må la mennesker bli møtt av våre øyne som ser bort fra fasaden og det overfladiske. Det må være rom for å møte hele mennesket, ikke bare kroppen eller CV-en.

Hva har vi å miste, da?

Jenter, vi skal vise med våre liv at vi bærer på en skatt som er gitt oss. Med den skatten kan vi dele ut så mye godhet og trøst vi bare vil, for det vil aldri bli tomt. Ingen kan heller ødelegge, eller ta fra oss den kjærligheten Gud har gitt oss. Hva har vi å miste, da?

La oss møte bloggere som glorifiserer plastisk kirurgi med rak rygg og mildt blikk, og være tydelige på hvem vi er. Ikke følge strømmen som døde sild, men svømme mot den med Guds sannhet som motor.

Tør å lede

Med forventing kan vi møte det som kommer. Gud virker i oss, og vil utruste oss til den oppgaven han har gitt oss. Vi skal få hvile i sannheten om at Gud går foran og viser vei, og kaller oss til å følge.

Tør å lede mennesker der du er. Midt i samfunnets gjengrodde og gjørmete terreng, skal vi med Guds styrke og vår svakhet tråkke opp en sti, slik at vi kan vise andre mennesker veien til Jesus.

Skrevet av Ingrid Vatnar Olsen

 

Markus Nymo Foss

Kommentar

Ingrid Vatnar Olsen er 21 år og studerer tekstforfatter ved Westerdals.