Opp-ned-riket

Opp-ned-riket

 

Guds rike er et rike hvor den som overhodet ikke er i stand til å komme med egne bidrag, blir gitt en gave som egentlig krever et fullkomment liv. Dette er et opp-ned-rike.

Visste du hvor fantastisk det er, det riket Gud har invitert alle mennesker til å være borgere i? «Saligprisningene» står både i Matteus 5,3-12 og Lukas 6,20-23, og der får vi vite at «Salige er dere fattige. Guds rike er deres» (Lukas 6,20).

Dette er et opp-ned-rike

For Guds rike  er et opp-ned-rike. Det er et rike hvor de fattige får sin lønn. Hvor de som er sultne, blir mette. Hvor de som gråter skal få le.

p>Merk dere dette! Guds rike er et rike hvor den som overhodet ikke er i stand til å komme med egne bidrag, blir gitt en gave som egentlig krever et fullkomment liv. Dette er et opp-ned-rike.

Barnet er så merittløst at CV-en ikke har ett eneste punkt.

Ved barnedåp får  vi se dette helt konkret. Barnet er så hjelpeløst at det blir båret til døpefonten. Barnet er så merittløst at CV-en ikke har ett eneste punkt. Og barnet har aldri gjort en eneste god gjerning – snarere tvert i mot, jeg tipper de fleste har gitt mammaer og pappaer mange slitsomme netter…

Når hjelpeløse, merittløse og tidvis slitsomme barn passer perfekt i Guds rike, betyr at det er håp for meg. Men da må jeg tørre. Jeg må tørre å innrømme at jeg er hjelpeløs overfor Gud. For i opp-ned-riket, der er det de som innrømmer at de trenger nåde, som får innpass og evig fest i himmelen.

Foto: WupperVideo/flickr.com