Bade i nåden

Bade i nåden

I sommer skal jeg virkelig leve livet.

Leder

Ukas leder er skrevet av Narve Kragset Nystøyl. Han er litteraturstudent og journalist i iTro.

Jeg skal på ferie snart. Ikke for å friste alle dere som fremdeles sitter og svetter over eksamener og tentamener, altså, men om ganske nøyaktig én uke er jeg og noen venner på vei til et annet kontinent for å tilbringe to uker i tretti grader med sol og varme og fornøyelsesparker og strender og bading. Og enorme mengder mat. Og enda mer soling. Og bading.

Jeg er ganske  god til å feriere. Jeg er dreven på å smøre solkrem, og skikkelig flink til å ligge stille på en solseng for å grilles, mens jeg leser en god bok og innimellom graver frem en brus fra kjølebagen (jeg sa jo jeg var dreven).

Jeg skal ligge i vannkanten, og av og til i vannet, og bare nyte alt det beste denne verden har å by på.

De siste dagene har jeg begynt å planlegge litt

Så de siste  dagene har jeg begynt å planlegge litt. Jeg har prøvd å finne ut hva jeg skal pakke, hva jeg ikke trenger å pakke fordi det kan kjøpes der, hvilke bøker jeg skal ta med meg (de må være lette pocket-utgaver, og underholdende og lettleste nok til at jeg orker å lese dem i varmen). Og så har jeg planlagt hva slags musikk vi skal ha i leiebilen.

Vennene mine har  begynt å planlegge, de også. Så her en dag fikk jeg en Facebook-melding fra en av dem. ”Vi må bestemme oss for en bok i Bibelen vi kan lese sammen på turen!” stod det. Det måtte være en som var passe lang så vi kunne lese et par kapitler per dag, og gjerne en vi ikke hadde lest på en stund eller som vi hadde lyst til å prate litt om.

Da fikk jeg meg en liten støkk, for å være ærlig. For jeg hadde vært så opptatt med å planlegge all mulig jordisk kos, men glemt det viktigste. Det hadde ikke engang falt meg inn at vi kunne lese i Bibelen sammen. At vi burde, faktisk.

Tid til å samle nye krefter

Men vet du,  det er jo genialt. Sommerferien kalles ofte en tørketid for oss kristne, fordi det er færre møter og man gjerne har pause fra bibelgrupper og den slags. Samtidig er det jo i sommerferien vi har aller best tid! Tid til å bruke akkurat som vi vil. Eller, rettere sagt, tid til å samle nye krefter. Og jeg har hørt rykter om en fyr som tilbyr levende vann som virkelig gjør seg i sommervarmen…

Kanskje du skal reise på ferie med Jesus i år? Istedenfor å ta ferie fra ham, liksom? Ferie handler om å leve livet. Da kan det vel egentlig ikke bli særlig mye bedre enn å feriere med han som er Livet i egen person.

Ill.foto:  Richard Elzey på Flickr.com