Boka med stor B

Boka med stor B

I april skal alt som skjer på iTro handle om Bibelen, og vi gleder oss særlig til 22. april.

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe, som er redaktør for iTro.no.

Tema i april er "Boka med stor B".

Du kan bli med på kampanjen "iTro – 100 dager med Bibelen" på facebook! :)

– Jeg skjønner ikke hvorfor det er noe poeng å lese i Bibelen!

– Jeg har lest litt i Bibelen, men skjønner ikke helt hvordan alt henger sammen.

– Jeg har aldri lest så mye i Bibelen, men jeg er interessert i å finne ut lit mer om hva som står der

– Jeg har lyst til å lese mer i Bibelen enn det jeg gjør, men jeg synes det er vanskelig å vite hvordan jeg skal begynne

– Jeg elsker Bibelen, får aldri nok!

Kjenner du deg  igjen i ett eller flere av utsagnene over, tror jeg april kan bli en spennende måned for deg!

De 100 dagene fram mot UL vil vi lese oss gjennom sentrale deler av Bibelen

For i april  skal alt på iTro skal handle om Bibelen.Vi skal ta opp temaer som hvorfor det er nødvendig å lese i Bibelen og hvordan forskjellige folk går fram helt konkret når de leser. Vi skal lage kortfilmer som går gjennom Det gamle og det nye testamentet på 5 minutter og ha intervjuer med andre om hvordan de leser Bibelen. For å nevne noe. Og som alltid på iTro blir det nye saker hver dag!

Vi som jobber i iTro har gledet oss veldig til denne måneden, og det mest spennende er det som skjer 22. april .Da er det 100 dager til sommerens UL begynner, og fram mot UL har vi tenkt å ha en kampanje der vi leser oss gjennom sentrale deler av Bibelen.

Vi vil bruke  en bibelleseplan som går gjennom 100 viktige bibelsteder fra Det gamle og Det nye testamentet. De varierer litt i lengde fra dag til dag, fra et halvt kapittel til to kapitler. Dette tar ikke fryktelig mye tid hver dag, og er godt mulig å klare uten å måtte gå i kloster.

Dette håper vi veldig sterkt at du vil være med på, og at du kanskje vil få med en venn også! :)

Litt som et kinderegg, hvis noen husker dem.

Å lese litt  i Bibelen hver dag er egentlig fryktelig enkelt. Men likevel har det gått veldig i perioder om jeg har gjort det eller ikke. Jeg har merka meg tre ting som har hjulpet meg med bibellesinga:

1. At noen utfordrer meg til det, og gir meg et spark bak for å komme i gang.
2. At jeg vet at jeg leser Bibelen sammen med andre.
3. Å ha en plan på hvor i Bibelen jeg skal lese.

Målet er at denne kampanjen skal hjelpe oss med alle disse tre tingene på en gang. Litt som et kinderegg, hvis noen husker dem. Her får vi både starthjelp, vi får et fellesskap siden vi vet at andre leser det samme som oss og vi får en plan som viser hva vi kan lese hver dag. Så jeg vil utforre deg til å bli med! :)

På denne facebooksida vil vi hver dag legge ut dagens bibeltekst

Det kommer mer  om denne kampanjen utover i april, men det er allerede nå mulig å bli med i facebookgruppa vi har laget, der bibeltekstene vil bli lagt ut fra dag til dag.

På denne facebooksida vil vi hver dag legge ut dagens bibeltekst, sånn at du får en daglig påminnelse, og kan lese den midt mellom alt det andre du gjør på facebook.

Noen liker likevel bedre å lese i sin egen bibel, og det er selvsagt også lov.Hvis det har seg sånn at du av en eller annen grunn ikke har en egen bibel, så har vi veldig lyst til å gi deg en!Da kan du sende en mail til iTro@nlm.no, så sender vi en til deg gratis! (Så langt beholdningen vår rekker…)

Håper du vil være med på å lese Bibelen sammen med oss og andre, og at du kan få masse ut av iTro utover i april!

Hilsen Nils Kåre

Foto:© justinkendra – Fotolia.com