Da han som er Sannheten med stor S overvant «Løgnens far»

Da han som er Sannheten med stor S overvant «Løgnens far»

Dagen da sannheten og livet vant.

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er iTro-journalist og internasjonal konsulent i NLM ung. Månedens tema på iTro i april er «Sant».

Kanskje synes du det virker litt ironisk at iTro startet måneden der temaet skal være ”Sant”, med en aprilsnarr? Det kan vi for så vidt være enig med deg i. (Og vi lover at resten av måneden skal handle om sannheten!)

Kanskje var du også blant dem som syntes det føltes litt rart at første påskedag – dagen da vi feirer Jesu oppstandelse – i år havnet på 1. april – løgnens dag? Det var du heller ikke alene om.

Derfor var det mange som syntes det var befriende da Shane Claiborne viste at denne timingen tvert imot egentlig passet veldig bra:

Seiret over «Løgnens far»

For hvilken dag kunne egentlig passet bedre enn 1. april for å feire at Jesus – han som er Sannheten med stor S – overvant Djevelen – også kjent som ”løgnens far”?

Jesus sier om Djevelen at han ”står utenfor sannheten, for det finnes ikke sannhet i ham. Når han lyver, taler han ut fra sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.” (Joh 8,44)

Djevelens mål er å bruke løgn for å trekke oss bort fra sannheten, få oss til å tvile på sannheten, og helst velge løgnen fremfor sannheten. Og han har mange måter han ønsker å gjøre det på, som de sier i denne sangen, «han har en løgn som passer for alle»:

Film: The Arrows – In the Words of Satan

6 bibelvers om sannhet

Sannhet er noe Jesus løftet frem og snakket mye om. Og når noe er viktig for Jesus, bør det også bli viktig for oss som er hans etterfølgere. Derfor vil vi på iTro denne måneden sette søkelyset på sannheten.

Og for å kickstarte månedens tema, har vi valgt ut seks bibelvers som viser hvor viktig sannheten er i Bibelen:

Johannesevangeliet 1,14

Og Ordet ble menneske
og tok bolig iblant oss,
og vi så hans herlighet,
en herlighet som den enbårne Sønn
har fra sin Far,
full av nåde og sannhet.

Johannesevangeliet 8,31-32

«Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.»

Johannesevangeliet 14,6

Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.»

Efeserbrevet 4,15

Men vi skal være tro mot sannheten i kjærlighet og i ett og alt vokse opp til ham som er hodet, Kristus.

Tredje Johannesbrev 1,4

Ikke noe gleder meg mer enn å høre at mine barn lever i sannheten.

Salmenes bok 33,4

For Herrens ord er sant,
alt han gjør, kan en stole på.

 

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er iTro-journalist og internasjonal konsulent i NLM ung. Månedens tema på iTro i april er «Sant».