Guds dans over himmelen

Guds dans over himmelen

Nordlys, skjønnhet og ansvar - alt gitt av en stor Gud.

Leder

Denne ukas leder er skrevet av Kristin Lien.

Grønne, florlette silketråder stryker over himmelhvelvingen. De danser så lett og kjent på det uendelige, sorte bakteppet. På det glitrer det i stjerner som springer ut i skudd. Sorte armer brer om seg, skjelner knapt de grønne og lilla silketrådene, samtidig som de ikke kunne vært sløret foruten. Sammen utføres en velkjent, men nyskapende dans foran mine øyne. Hvert steg er gitt, mektig og kunstnerisk utført. Som en malers stødige strøk med penselen over lerretet.

Herre, vår Herre! Hvor herlig ditt navn er over hele jorden, du som har utbredt din prakt over himmelen! Salme 8:2

Et sant bilde på Guds storhet er nordlyset, som vi er velsignet med her i Norge. Et bilde på et intellekt, som aldri slutter å overraske og forundre meg.

Da jeg natt til søndag fikk se dette magiske spillet på himmelen, ble jeg minnet om hvor viktig det vakre er. Tenk at sterke solvinder med elektriske ladninger som treffer og reagerer med atmosfærens gasser, kan skape noe så vakkert.

Far har gitt oss gleden i å få nyte det vakre skapte i en mektig natur som omgir oss. Vi kan for eksempel male og tegne det vakre. Eller det stygge, motbydelige og skumle. Det vi ser vekker følelser i oss. Vekker gode eller dårlige følelser i oss. Skjønnhet er ikke alt, og vi skal være forsiktige med å bli for opptatt av det overfladiske og tomme, men vi kan få verdsette det vakre rundt oss.

Og vi er satt til å ta vare på denne vakre jorden vi er gitt. Videre i Davids salme står det:

Når jeg ser din himmel, dine fingrers verk, månen og stjernene som du har satt der – hva er da et menneske at du kommer ham i hu, en menneskesønn, at du ser til ham! Du gjorde ham lite ringere enn Gud, med ære og herlighet kronet du ham. Du gjorde ham til hersker over dine henders verk, alt la du under hans føtter. Salme 8:4-7

Tenk på hvor stort det er at vi er Guds barn i denne storslåtte verden. Han ser til hver eneste en av oss og elsker oss. Meg og deg. Han har satt oss som forvaltere av jorden, og det må vi huske på. Det er et ansvar vi er gitt, som må tas. Det er så mye vakkert å ta vare på! Gud er mektig, og selv om han kanskje ikke skriver på himmelen, så fikk jeg se hans penselstrøk i helgen. En koreografi av lyspartikler og en jente som blir slått av hvor stor hennes Gud er.

Herre, vår Herre! Hvor herlig ditt navn er over hele jorden. Salme 8:10

Leder

Denne ukas leder er skrevet av Kristin Lien.