Happy Day

Happy Day

Jula varer visst til påske. Men hvor lenge varer egentlig påska?

Leder

Ukas leder er skrevet av Narve Kragset Nystøyl.
Han er journalist i iTro.

Jula varer helt til påske, sier vi. Og så rister vi på hodet, for hallo, det er jo ikke sant. Den gjør jo faktisk ikke det. For der imellom kommer faste, har du vel hørt. Men hvor lenge varer påska, da? Helt til jul? (Nei, det er ikke sant, nei det er ikke sant, for der imellom kommer UL?)

I helga var  jeg på et møte i menigheten min her i Oslo. Som åpning på møtet sang vi ”Happy Day” – rockelovsangen av Tim Hughes, altså, ikke den gospellåta du sikkert har hørt i Sister Act (selv om den også er veldig fin).

En av de aller fineste påskesangene jeg vet om

Jeg syntes det var en fantastisk måte å starte møtet på, spesielt fordi det var første gang menigheten var samlet siden påskemorgen. Jeg ble sittende å tenke på det under møtet, at det faktisk er en av de aller fineste påskesangene jeg vet om. Den er kanskje litt for rocka til å synge på vanlige gudstjenester med pensjonister og småbarn, men tenk for et budskap:

”The greatest day in history / Death is beaten, You have rescued me / Sing it out: Jesus is alive / The empty cross, The empty grave / Life eternal, You have won the day / Shout it out, Jesus is alive / He’s alive! / Oh happy day, happy day / You washed my sin away / Oh happy day, happy day / I’ll never be the same / Forever I am changed”

Tenk det. Så fantastisk. Den største dagen i universets historie er den dagen da døden ble overvunnet. Jesus har reddet meg, fordi han lever. Han vasket bort syndene mine, og jeg vil aldri være den samme igjen. For en gledens dag!

Jeg vil synge den hele året, nemlig

Men så slo  det meg. Så bra at dette ikke har endt opp som en typisk påskesang! For jeg har ikke lyst til å bare synge den i påska. Jeg vil synge den hele året, nemlig. For Jesus lever! Han har sonet syndene mine! Graven er og blir tom, og døden er og blir overvunnet. Det er ikke bare en happy day – Oh! Happy Year! Happy LIFE!

Jesus stod opp igjen for to tusen år siden, og siden den gangen har døren til Himmelen vært åpen for alle dem som tror på Ham som sin frelser – hvert bidige sekund av hver bidige dag helt siden da. Oh! HAPPY TWO THOUSAND YEARS!

Skjønner du? Påska  varer ikke helt til UL. Eller til neste jul. Påska har vart siden Jesus overvant døden, og den skal vare inn i evigheten. Det har vært en året-rundt-stående-frelsesbuffé siden da. Det er grunn til å feire året rundt. Og til å leve livet i takknemlighet for den frelsen, hver dag. Hele året.

God påske – fortsatt. Og hele tiden.

Ill.foto:  kirikiri på flickr.com