Hørt det før?

Hørt det før?

"Få rutine i bibellesningen din" - Ja, men hvor skal jeg begynne?

Leder

Ukas leder er skrevet av John Olav Selstø

Det finnes tusenvis av tips og triks om det jeg nå skal skrive. Utallige artikler om temaet, og du har sikkert hørt det gjentatt til det kjedsommelige på møter og seminarer. Så hvorfor gidder jeg å skrive nok en artikkel om akkurat dette?

Du som har  prøvd å få til en rutine med bibellesning i livet ditt vet at dette ikke alltid er så lett. Det passer liksom aldri å sette seg ned og lese, det finnes alltid noe annet som er viktigere. Ofte er det ikke det at man ikke får tid til det som er problemet, men at man ikke tar seg tid til det. Jeg merker hvertfall det selv. Det er lettere å se film eller serier enn å sette seg ned og lese ett kvarter. MEN, det er ikke umulig å snu dette – hvis du vil, vel å merke. Som Robert Lilleaasen skrev på iTro i fjor: «Det som er vanskelig kan bli vanlig.»

behov for å bli minnet på det

«…da dere fikk overlevert det Guds ord som vi forkynte for dere, tok dere imot det – ikke som menneskeord, men som det Guds ord det i sannhet er. Og dette ordet er virksomt i dere som tror.» (1 Kor 2:13)

Jeg tror vi  trenger å sette fokuset på dette i ny og ne, minne oss selv på at det er mulig å få til, og ikke minst at det er noe vi trenger hver dag. Guds evangelium, det gode budskap, er lett tilgjengelig for oss i Norge. Selv om vi kanskje kjenner til mye av det som står i Bibelen allerede, har vi uansett behov for å bli minnet på det.

ett par ting som funker for min del

Folk er forskjellige  og du vet selv best hvordan du kan få i gang bibellesningen din. Jeg er med i en bibelgruppe hvor vi leser to kapitler i uka hver for oss, og samtaler om det på bibelgruppa. I tillegg har jeg et skjema over alle kapitler i Bibelen hvor jeg krysser av kapitler etter hvert som jeg har lest de. Ellers vil jeg anbefale YouVersion til smarttelefon hvis du har det, da får man mye mer ut av en kjedelig busstur for eksempel. Det er ett par ting som funker for min del. Nedenfor følger noen flere måter å gjøre det på.

Praktiske tips: 

  • YouVersion-app (les hvor og når du vil)
  • Finn et fast tidspunkt hver dag som passer for deg, og sett det av til bibellesning.
  • Gå gjerne sammen med noen om å gjennomføre daglig bibellesning. Begynn f.eks. med å ta for dere en bok eller følg en bibelleseplan sammen.
  • Strek under vers du vil bli minnet på oftere

Bibelleseplaner: 

  • Hele Bibelen på ett år (ca 4 kapittel om dagen)
  • Det nye testamentet på ett år (1 kapittel om dagen)
  • Ordspråkene (31 kapitler – ett til hver dag i måneden)
  • Johannes Evangelium, Apostlenes gjerninger og Romerbrevet på 65 dager (65 kapitler – 1 kapittel om dagen)
  • Skjema til å krysse av etter hvert som du leser, og flere bibelleseplaner.

Oppfordringen er gitt, finn noe som passer deg. Vi trenger å lære mer og bli minnet på Guds Ord.

(Del gjerne dine tips og triks i kommentarfeltet!)

Foto: Ryk Neethling @ flickr