Hva venter oss egentlig i 2016?

Hva venter oss egentlig i 2016?

- Det haster med å gjøre Jesus tilgjengelig for en ny generasjon, sier NLM Ung-sjefen.

Leder

Denne lederen er skrevet av Hans Kristian Skaar, daglig leder i NLM Ung.

Det er mye jeg gleder meg til i 2016. Varmere dager, lysere kvelder, grillmat med venner, båttur i skjærgården, ferie, ungdomskvelder, lederkvelder, UL og mange spennende sportsbegivenheter. Jeg tipper vi tar to gull i skiskytter-VM, at Carolina Panthers vinner Superbowl 50, at Tyskland vinner fotball-EM og at USA tar flest gull i OL.

Rasler med sablene

Men det er også ganske mye som bekymrer: Oljekrise, kronefall, budsjettunderskudd, arbeidsledighet, ekstremisme, klimakrise, stater som går i oppløsning, stormakter som rasler med sablene. «Verden er blitt farligere, mer kompleks, mer sammensatt og mer uforutsigbar,» sier NATO-sjef Jens Stoltenberg.

45 000 tenåringer kommer til å prøve hasj

Når vi går inn i 2016 har vi bare sett begynnelsen av flyktningekatastrofen. I øyeblikket er 60 millioner mennesker på flukt i verden. I løpet av året er det grunn til å tro at en grusom krig i Syria kan bli enda grusommere. Vi vil sannsynligvis også se nye naturkatastrofer og nye terrorangrep. Vi vet bare ikke hvor og når… I løpet av det neste året vil trolig 60000 flyktninger ha kommet til Norge, 45000 tenåringer kommer til å prøve hasj eller marihuana for første gang, 17549 tenåringsgutter vil oppleve å bli mobbet jevnlig, 54826 tenåringsjenter vil få et psykisk sammenbrudd.

Alt skal gå til grunne

Kanskje har vi i det som en gang var verdens rikeste land vendt oss til at livet skal være bekymringsløst. Bibelen lover oss aldri det. Tvert imot. Den forteller om ondskapens tilstedeværelse i en verden som skal gå til grunne. Det er ikke noe vi kan stole på i denne verden, ingenting er trygt og ingenting holder. Alt skal gå til grunne.

Les også: NLM Ung-generalen gir seks seks tips til deg som vil starte tenåringsarbeid.  

Jesus tilgjengelig for en ny generasjon

Det eneste som kan frelse denne verden er Jesus Kristus. Han er den eneste Veien og den eneste Sannheten. Det er han som er Livet. Men i en verden som skal gå til grunne tror vi allikevel på en Gud som vil gi framtid og håp. Dette evangeliet trenger også en ny generasjon å høre. Jesus sier: «Se, jeg kommer snart». Det haster med å gjøre evangeliet om Jesus tilgjengelig for en ny generasjon. Dette er grunnen til at NLM ung eksisterer, at UL eksisterer, at Frontline eksisterer, at iTro og Superblink eksisterer, at MaksHjelp eksisterer, at vi i 2016 vil starte opp et nytt ledertreningsprogram og at flere tusen ledere hver uke arbeider for å gi evangeliet til nye barn og unge i Norge og til endene av jorda.

2016 er en mulighet

Så først og fremst gleder jeg meg over at 2016 er en mulighet til at enda flere barn og unge kan få høre om Jesus, få oppleve omsorg, gjestfrihet, at det er noen som vil bære deres byrder – og at det er noe som holder – alltid, overalt, uansett. «Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.» (Hebr 13,8)

Silje Måseide

Leder

Denne lederen er skrevet av Hans Kristian Skaar, daglig leder i NLM Ung.