Mulighetenes år

Mulighetenes år

2012 er stappfullt av muligheter. Det kan bli vårt beste år!

Leder

UkasLederer skrevet av Nils Kåre, som er redaktør for iTro.no.

Som du antagelig har fått med deg er vi i gang med 2012. Og når man går inn i et nytt år er det vanlig å prøve å komme med noen refleksjoner, enten om tiden som har vært, eller om tiden som ligger foran. Jeg har lyst til å gjøre det siste.

For 2012 er mulighetenes år! Dette kan bli det beste året i livet mitt! Dette kan bli det året der jeg får kontroll på alt jeg ikke rakk å bli ferdig med i 2011. Kanskje får jeg til og med lest ferdig ”Brødrene Karamasov” som jeg begynte på i 2008? Dettekanbli året da jeg kommer på kjempeideen som vil gjøre meg rik. Eller 2012 kan bli året da jeg blir litt bedre kjent med svigers, eller i hvert fall treffer deres datter?

Jeg vet ikke, men alt dette er mulig. Og du kunne garantert lagd en lignende liste.

Jeg tror svaret blirjapå alle disse spørsmålene

Kanskje er 2012 året da du oppdager eller utvikler et talent for noe nytt? Kanskje er dette året da du finner en ny hjertesak som du vil vie livet ditt til å kjempe for? Eller kanskje er 2012 året da du tar ditt viktigste valg, og gir livet ditt til Jesus for å starte et nytt liv sammen med ham?

Alt dette er mulig. Jeg vet ikke.

Jeg vet heller ikke om 2012 er året Jesus kommer igjen. Men kanskje er det det. Jeg har hvert fall ingen garanti for at han kommer til å drøye til 2013.

Et spørsmål jeg vil stille meg selv er: Dersom jeg visste at Jesus ville komme igjen en gang i løpet av 2012, ville jeg gjort noen endringer i livet mitt da? Ville jeg brukt tida mi annerledes enn jeg gjør nå? Ville jeg prioritert pengene mine annerledes enn jeg gjør nå? Ville jeg behandlet noen rundt meg annerledes enn jeg har gjort i det siste? Ville jeg fortalt flere om Jesus? Jeg tror svaret blirjapå alle disse spørsmålene.

Jeg vet at Jesuskankomme igjen i 2012, hvilke konsekvenser får det

Dette svaret skremmer meg for så vidt ikke så mye. For det er et hypotetisk spørsmål, jeg vet jo ikke at Jesus kommer tilbake i 2012. Svaret jeg er mer spent på er nok egentlig oppfølgingsspørsmålet, et spørsmål som faktisk tvinger meg til å forholde meg til disse spørsmålene på ordentlig. Og det har med dette å gjøre: Jesuskan jofaktisk komme igjen i 2012!Og da blir svarene på spørsmålene jeg stilte meg selv tidligere plutselig veldig aktuelle. For de krever at jeg tar dem alvor, og bruker dem på livet mitt.

Og dette er spørsmålet jeg ønsker å ta med meg inn i 2012, og la prege dette året i livet mitt: "Jeg vet at Jesus kan komme igjen i 2012, hvilke konsekvenser får det for livet mitt? "

Jeg vil starte året med å utfordre deg til å tenke på og svare på dette spørsmålet for deg selv, du også!Men pass på, det vil få konsekvenser!

Ha en god uke!

Hilsen Nils Kåre! :)

Ill.foto: semuthutanpå flickr

__________________________________________________________________