Mysterium

Mysterium

Gud blir menneske. En jomfru blir gravid. Jeg husker noe, men glemmer noe annet. En kvinne blir saget i to, men er like hel. Både Bibelen og livet ellers er fullt av mysterier.

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.no.

"Mysterium" er desembers tema på iTro.

At Gud ble menneske er et mysterium.Et annet mysterium er at han valgte å tjene andre når han først hadde kommet til verden.

Det er også  et mysterium hvordan en jomfru kan bli gravid, og hvordan Gud kan skape tro i dem vi trodde aldri ville ta imot Jesus, og som vi tenkte det knapt var vits i å fortelle om Jesus.

Hvordan i all verden kunne den tryllekunstneren sage den dama fra publikum i to

At Jesus tok  seg bryet med å frelse en synder som meg er også et mysterium, og mysterier finner vi mange steder både i Bibelen og i livet ellers.

Hvordan har det seg for eksempel at jeg kan huske tydelige detaljer om den første sykkelen eller den første skoledagen min, mens besøket jeg hadde avtalt skulle komme i går var totalt slettet fra hukommelsen, og kom som en stor overraskelse?

Og ikke minst: Hvordan i all verden kunne den tryllekunstneren sage den dama fra publikum i to uten at hun fikk større skader? DET er et mysterium!

Tryllekunstner Johnny Hart sager en kvinne i to.

I desember er "Mysterium" tema på iTro, og allerede i dag kan du lese om det at Gud kom til verden som et hjelpeløst barn, "Fra himmelsal til tåredal". Og ut over i desember kan du lese mer om ulike mysterier som vi kan lese om i Bibelen eller oppleve i hverdagen.

Fra krybben til korset gikk veien for deg

iTro har også  laget en adventskalender med nye kalenderoppgaver og premier hver dag fram til jul. Her kan du vinne ukespass til UL, Bager, t-skjorter og gensere fra iTro, bøker fra Lunde Forlag, ukespass til Skjærgårds og klær fra nonprofit-klesmerket Kingdom. For å nevne noe.

Og midt i alt desemberkjas og desembermas ønsker vi å minne deg om julas midtpunkt, Jesus Kristus – Gud som kom til verden for å frelse oss som ikke fortjente å bli frelst.

En julesangstrofe oppsummerer julas budskap på en flott måte:

Fra krybben til korset gikk veien for deg,
slik åpnet du porten til himlen for meg.

Håper du får en fin adventstid!

– Nils Kåre –

Foto:© Kurt Kleemann – Fotolia.com