Nytt russekort?

Nytt russekort?

Kunne jeg laget russekortet mitt på nytt ville jeg trolig valgt et C.S. Lewis-sitat, heller enn et sitat fra en tvilsom amerikansk gangster...

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.no.

Da jeg skulle lage russekortet mitt en gang i midten av forrige tiår endte jeg opp med å bla desperat rundt i forskjellige sitatbøker kvelden før deadline. Det ble en sen kveld, og med tanke på valget jeg landet på, burde kvelden antagelig med fordel blitt enda lengre.

For da bunken  med de 400 russekortene mine kom i posten, var hvert og ett av dem prydet med et relativt uoppbyggelig sitat av den amerikanske gangsteren Al Capone.Dette hadde virket som en utrolig god idé da jeg satt og lagde russekortet, noe jeg i ettertid har vært litt mer i tvil om.

Detkan være verdt å bli kjent med noen av C.S. Lewis’ sitater

Det er som  kjent enkelt å være etterpåklok, og ofte gøy også, men i alle fall: skulle jeg laget russekortet mitt i dag, hadde det nok antagelig endt opp med et annet sitat. Og sannsynligheten er stor for at det ville vært et sitat av C.S. Lewis.

C.S. Lewis var en av de mest innflytelsesrike kristne trosforsvarerne på 1900-tallet. Mest kjent er han for å ha skrevet Narnia-bøkene, men han skrev i tillegg mange kristne bøker, og har kommet med mange smarte sitater.

Så hvis du fortsatt er i tvil om hva du skal skrive på russekortet ditt når deadlinen en dag kommer, kan det være verdt å bli kjent med noen av C.S. Lewis’ sitater, slik at i alle fall én av oss to slipper å ende opp med et tvilsomt sitat fra en amerikansk gangster…

The Son of God became a man to enable men to become sons of God

Så her skal  du få mine personlige C.S.Lewis-favorittsitater, som du kan ta med deg inn i denne uka:

I believe in Christianity as I believe that the sun has risen — not only because I see it, but because by it I see everything else.

– The Son of God became a man to enable men to become sons of God.

– We regard God as an airman regards his parachute; it’s there for emergencies, but he hopes he’ll never have to use it.

– Don’t let your happiness depend on something you may lose.

– When Christ died, he died for you individually just as much as if you had been the only person in the world.

Aim at heaven and you will get earth thrown in

– Do not waste  time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you do, and you will presently come to love him.

– If God had granted all the silly prayers I’ve made in my life, where should I be now?

– Human history is the long terrible story of man trying to find something other than God which will make him happy.

– Aim at heaven and you will get earth thrown in. Aim at earth and you get neither.

– Everyone says forgiveness is a lovely idea, until they have something to forgive.

Ha en god uke videre! :) 

Hilsen Nils Kåre

Foto: sfjalar på flickr.com