Synd og tilgivelse

Synd og tilgivelse

Du har spikrene til Jesu kors i lomma di!

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.

Jeg tror ganske mange har et problem med forholdet til synd og tilgivelse.

For en del  folk tror jeg dette går på at man ikke ser på seg selv som noen stor synder, og at tilgivelse derfor blir noe totalt unødvendig.

Du har spikrene til Jesu kors i lomma di

"Jeg er jo  ikke en Breivik heller!" tenker man kanskje, og så lenge vi finner noen vi synes er verre, så blir jo vi ganske bra selv, og hvert fall ikke så ille at det gale vi gjør kan bli et stort problem.

Og å tenke på tilgivelse da, når vi ikke ser på synden vår som et problem, blir omtrent like aktuelt som å ta imot en medisin mot en sykdom man ikke har. Man gidder ikke ta imot den, fordi man tenker det ikke er relevant.

Men: Hvis du  tenker at synden din ikke er noe alvorlig, så er ikke det noe du har fra Bibelen. For den sier det motsatte. "Syndens lønn er døden" står det i Rom 6,23, noe Jesus fikk erfare da han faktisk måtte dø for synden din.

For problemet er at selv om vi kanskje ikke ser på synden som et stort problem, så ser Gud på den som en big deal. Faktisk en så big deal at han ikke så noen annen utvei enn å sende Jesus for å dø for nettopp disse "småsyndene" du og jeg har gjort.

"Du har spikrene til Jesu kors i lomma di" sa en taler på sommerens UL. Det var faktisk vi og våre synder som var skyld i at Jesus ble spikret til korset.

Tror du synden din er større enn det Gud kan tilgi?

Men det finnes  også en noen som tenker stikk motsatt om synd og tilgivelse. De har kanskje en synd de har gjort, eller fortsetter å gjøre, som de tenker er så stor og håpløs at Gud ikke kan eller vil tilgi den.

Og er du blant dem, vil jeg begynne med å gi deg rett. Synden din er så stor at det er et problem. Den fikk Jesus drept. Og den skaper en avstand mellom deg og Gud som du faktisk ikke kan tette igjen. Men denne avstanden har Jesus tettet. Og han gjorde det da han gikk i døden for syndene dine. Vi kan komme til Jesus med synden vår.

"Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett" kan vi lese i 1 Joh 1,9.

Synden vår har  noe å si. Den er et problem, uansett hva vi måtte tenke om den. Men når Gud kan tilgi oss at vi drepte sønnen hans, tror du ikke da han kan tilgi oss de andre syndene vi har gjort?

Tror du synden din er større enn det Gud kan tilgi? Vi kan jo la Guds eget ord svare på det: "Der synden ble stor, ble nåden enda større." (Rom 5,20)

Les også : 10 om tilgivelse

Foto: Mike (Inbet_1979) på flickr.com