«Til…»

«Til…»

Vi starter sommeren med et eksperiment. Klarer vi å oppsummere Bibelens viktigste hendelser bare med overskrifter som begynner med "Til..."?

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.no.

Juni er godt i gang, den førte av sommermånedene! Sommeren i fjor (den som aldri kom) er glemt, og vi ser bort fra at det er flom og at noen måtte ta kano til skolen i dag, for nå er det fram med solkremen! Nå er det juni, nå er det sommer!

iTro feirer sommerens ankomst med et nytt månedstema for juni. Og det nye temaet er … (trommevirvel!) "Til…"

Men jeg har lyst til å gjøre et lite eksperiment

"Til…?" spør du  kanskje. "Til hva da?"

Og det er jo et godt spørsmål. For det kan være så mangt. Ideen bak dette temaet er at alle temasakene våre denne måneden skal handle om et tema som begynner med "Til…".

Hva slags saker dette kan bli må du nesten bare vente og se utover i juni. Jeg vil ikke røpe alt ennå. Men allerede i dag sparker iTro-journalist Astrid i gang måneden i dag med en temasak hun har kalt "Tilbake til fremtiden", som er verdt å få med seg.

Men jeg har lyst til å gjøre et lite eksperiment. Jeg vil prøve å gi en oppsummering av Bibelens viktigste hendelser, der alle punktene begynner med (ja, du gjetta det kanskje) "Til…".

Akkurat som Gud sendte Jesus til verden, sender Jesus oss

"Tilblivelse". Jeg ville  begynt med å nevne skapelsen, siden det var det første som skjedde, at Gud skapte både oss og verden, og alt ble til.

Eller vent litt, før det ville jeg faktisk begynt med "Tiltenkt" , siden Gud hadde planlagt, og tenkt på oss allerede før han skapte oss eller noe annet.

"Tillit til oss selv" . Ikke lenge etter at Adam og Eva ble skapt og alt var godt, valgte de å vende Gud ryggen, og heller stole på seg selv. De valgte synden framfor Gud. Gud ble valgt bort.

"Til verden" . Gud ville ikke se på at vi gikk fortapt, og sendte Jesus, sin egen sønn, for å frelse oss, ved at han døde på korset i vårt sted, slik at vi skal leve evig.

"Tillit til Jesus" . Det er ved troen på ham at Jesus frlser oss, og denne troen er en tillit til Jesus, som gir oss "Tilgivelse" .

"Til verden" . Ja, jeg vet det. Denne er brukt over allerede. Men akkurat som Gud sendte Jesus til verden, sender Jesus oss som har tatt imot ham til verden, for å være vitner for ham. Det er dette vi kaller misjon, som er den livsviktige oppgaven vår.

"Tilbake" . Jesus skal komme igjen, og han skal dømme verden. Noen vil bli dømt til evig fortapelse, og noen til evig liv, og forholdet til Jesus er det avgjørende. Og det er jo derfor vi er så opptatt av det forrige punktet, "Til verden", her på iTro. Slik at flest mulig skal få et møte med Jesus mens det ennå er tid.

Dette var et lite forsøk på å introdusere månedens tema, og vi gleder oss til å gi deg mange spennende temasaker utover i måneden! Og jeg vil avslutte med å si noe jeg har gledet meg til å si gjennom veldig mange kalde måneder: God sommer!! :)

Foto: Jesus Solana / flickr.com