Når du kjenner få på festival

Når du kjenner få på festival

Birthe kjente få da hun dro på sitt første UL, og deler sine tips for hvordan man kan bli kjent med flere når man er på festival.

UL

UL (Ung Landsmøte) er en kristen ungdomsfestival i Kongeparken på Ålgård (Rogaland), som arrangeres i sommer i samarbeid mellom NLM Ung og IMF-ung.

Å reise på festival uten å kjenne noen fra før kan kjennes overveldende. På UL møtes 3000 ungdommer fra hele landet.

Men hvor lett er det å bli kjent med nye på UL? Birthe Nordbotten forteller om sine opplevelser av å være på UL for første gang, og om hva du bør gjøre for å bli kjent med nye.

– Vær åpne for nye bekjentskaper! Få med deg det som skjer, og ikke vær redd for å hilse på nye! Og bli med på fellesreise hvis du kan!

Aktiviteter og venners venner

– Jeg hadde aldri vært på UL før, men hadde hørt om UL fra folk jeg hadde vært på leir med. De fortalte om alt det gøye som foregikk der, så da jeg ble 15 ville jeg reise. Jeg er heldig som fikk reise sammen med en gjeng jeg hadde vært på leir med. Noen foreldre hadde tatt ansvar for å ordne med kjøring, så vi reiste en gjeng sammen med minibuss fra Førde. Da ble vi bedre kjent på turen nedover, og hadde et godt grunnlag allerede før UL.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Bilde: Birthe og (nye) venner på aktiviteten surfing under UL

– Opplevde du at det var mulig å få nye venner blant så mange mennesker?

– Jeg møtte flere ukjente folk på aktivitetene, men de fleste ble jeg kjent med gjennom de jeg reiste sammen med. Mange på UL kjenner noen andre fra før, så det er kanskje lettest å bli kjent med nye på denne måten.  Men det er jo litt forskjellig fra person til person. Folk har sikkert blitt godt kjent på aktivitetene, smågruppene og i kafeen også. Mesteparten av tiden var jeg sammen med andre. Noen ganger var vi 2-3 personer sammen, andre ganger var vi 7-8. Så jeg tror alle bør finne noen å være med.

– Vær åpne for nye bekjentskaper

– Om noen lurer på om de skal reise til UL men ikke har noen å reise sammen med, hva vil du si til dem?

– Undersøk om du kjenner noen andre som skal på UL. Kanskje kan dere reise sammen eller bo i telt sammen. Hvis ikke bør du overtale noen til å reise. UL er verdt det. Ellers må du være frampå under UL. Ikke vær redd for å ta kontakt med andre for å skaffe deg nye venner.

– Hva syntes du var det beste med UL?

– Jeg tror det må være hele stemninga. Folk som går rundt omkring overalt, og møter og seminarer. Jeg liker at du kan velge så mange ulike seminarer. Du kan høre alt fra teologiske diskusjoner til personlige vitnesbyrd. Det er liksom noe for alle enten du har vært kristen hele livet eller ikke.

– Hva er din oppfordring til dem som reiser til UL alene?

– Vær åpne for nye bekjentskaper! Få med deg det som skjer, og ikke vær redd for å hilse på nye!

UL

UL (Ung Landsmøte) er en kristen ungdomsfestival i Kongeparken på Ålgård (Rogaland), som arrangeres i sommer i samarbeid mellom NLM Ung og IMF-ung.