-Stressende å skulle blogge bra hele tiden

-Stressende å skulle blogge bra hele tiden

Sarah startet bloggen “Sisteplass” i 2013, som gikk rett opp på førsteplass på topplista over Norges mest leste blogger. Etter ett år med blogging sluttet hun på grunn av stort prestasjonspress.

Aktuelt

Sarah Surland startet i 2013 bloggen sisteplass.blogg.no. Her la hun ut usminkede bilder av seg selv og skrev om sin normale hverdan. «Dette er bloggen som gir deg bedre selvtillit» skrev hun. Etter kun syv dager lå bloggen hennes på førsteplass på topplista over Norges mest leste blogger. Hun avsluttet bloggen med et innlegg om de høye forventningene og prestasjonspresset hun opplevde som blogger, om om at hun hadde begynt på bibelskole.

– Hva gjør du for tida?

– Jeg går på bibelskole i Filadelfiakirken i Oslo. Jeg går 2. året som kalles “ut i tjeneste”. Så bruker mesteparten av tiden min i Filadelfia.

– Er det noen ting du liker å beskrive deg selv med?

– Hm, vil beskrive meg selv som en utadvendt og åpen person, både på godt og vondt. Jeg er vel også litt sånn person som driter i hva jeg gjør, men samtidig så er det veldig viktig for meg å bli tatt seriøst. Jeg er veldig glad i å prate om ting med folk, og kan gjerne bruke hele dagen min på det.

– Du har jo drevet en blogg som ble veldig populær. Var det noe spesielt som gjorde at du ville begynne å blogge?

– Jeg hadde egentlig aldri noe plan om å begynne å blogge, for jeg begynte å skrive ting på Twitter først. Etter hvert fikk jeg så mange følgere på Twitter, at følgerne mine anbefalte meg å starte en blogg. Da kunne jeg også få skrevet litt mer av hva jeg ville, enn å bare holde meg til de 160 tegnene jeg kunne ha på Twitter.

Hvorfor «Sisteplass»

– Hvorfor kalte du Twitter-kontoen og bloggen din for “Sisteplass”?

– Når jeg skulle finne ut hva jeg skulle hete, var jeg fast bestemt på at det skulle være noe trist. Jeg prøvde mange forskjellige, og til slutt landet jeg på sisteplass. Hadde jeg visst at det var det mitt kallenavn skulle bli, hadde jeg jo heller valgt et navn som “søta”, “pena” el. Hehe neida… Joda..

– Hvordan vil du sammenligne bloggen du hadde med andre populære blogger?

– Jeg hadde nok ikke det typiske uttrykket som de andre bloggerne hadde, så da ble jeg på en måte annerledes i forhold til de andre. Jeg brydde meg kanskje mer om hva folk syntes om personligheten min, enn utseende.

– I det siste innlegget ditt skrev du at du trenger mer enn popularitet og gratisting i livet ditt, for å være “glad”. Hva gjør deg glad?

– Godt spørsmål… Det som gjør meg mest glad er nok å gjøre det bra i sport, det å få overraskelser, det å ha en god kveld full av latter, det å reise og sole meg, det å synge, det å få klemmer, og ikke minst det å glede andre!! Elsker å gi gaver til folk. Det er nesten en hobby.

– Du skrev også at du kjente på prestasjonsangst i forbindelse med bloggingen, på hvilken måte da?

– Jeg startet jo bloggen min med å gjøre masse morsomme og rare ting, og når folk da forventet at jeg skulle fortsette med det hver dag, i alle mine 3 daglige innlegg, så ble det stressende å skulle blogge like bra hele tiden. Hvis jeg prøvde å bare blogge vanlig om dagen min (somalle andre bloggere gjør), var jeg liksom så kjedelig og ikke like morsom som jeg pleide. Så det ble tanker jeg brukte veldig mye tid og krefter på.

– Hvis du kunne dratt noen år tilbake i tid, og gitt deg selv et par tips, hva tror du det ville ha vært?

– Haha, ja hva skulle det vært… Jeg har lært veldig mye bra på bibelskolen disse to årene, så jeg ville nok kanskje ønske at jeg hadde fått hørt om det noen år tidligere. Ellers så ville jeg kanskje tipse meg selv om å spare penger.

– Tror du bloggingen påvirket selvbildet ditt, og på hvilken måte da, tror du?

– Jeg tror at selvbildet mitt gikk opp pga. alt det fine folk sa i begynnelsen. Jeg hadde på en måte en liten gjeng som var der for meg og heiet på meg, og samtidig skjønte jeg at jeg hadde en liten stemme i denne verdenen. Samtidig så gikk jo selvbildet ned litt på slutten når jeg aldri fikk til å gjøre det jeg ønsket, så på en måte er jeg jo tilbake der jeg var, haha. Neida, så ille er det ikke. Jeg vil si at blogge-perioden var en fin periode i livet mitt.

– Var det en “befrielse” å slutte med blogging, eller har du angra på at du sluttamed det?

– Det var en liten befrielse ja, men samtidig så skulle jeg ønske den kunne vart litt lenger. Noen dager får jeg utrolig lyst til å begynne igjen, det skal sies.

Skjerpings!

– Har du noen spesielle hjertesaker du er opptatt av?

– Jeg er veldig opptatt av ungdommer og barn. Kanskje over middels interessert i hvordan barn kan få en god oppvekst, og at foreldre skal gjøre en god jobb. Jeg elsker å kunne være til hjelp for noen som trenger det, så jeg blir alltid like glad hvis noen kommer til meg for råd. Jeg prøver også å gi inntrykket til folk rundt meg at de kan komme til meg hvis det er noe.

– Hvis du skulle skrevet et nytt blogginnlegg nå, om noe du brenner for, hva ville det handlet om, eller hva tror du tittelen ville vært?

– Jeg tror enten det skulle handlet om kroppspress eller oppdragelse. Jeg er veldig gira på at folk skal ta ting seriøst og faktisk få ting inn i hodet, så overskriften hadde sikkert vært noe som dette: ‘SKJERPINGS’. Haha, det var det første jeg kom på.

Sisteplass/Twitter. Collage ved Simon Berg

Aktuelt

Sarah Surland startet i 2013 bloggen sisteplass.blogg.no. Her la hun ut usminkede bilder av seg selv og skrev om sin normale hverdan. «Dette er bloggen som gir deg bedre selvtillit» skrev hun. Etter kun syv dager lå bloggen hennes på førsteplass på topplista over Norges mest leste blogger. Hun avsluttet bloggen med et innlegg om de høye forventningene og prestasjonspresset hun opplevde som blogger, om om at hun hadde begynt på bibelskole.