UL-basaren fikk inn nesten 400.000 kroner til Siembra

UL-basaren fikk inn nesten 400.000 kroner til Siembra

Sondre og Andreas ledet oss gjennom en kveld fylt med gjeve gevinster og misjonsfokus.

Basar

Basar er innsamling av penger til misjon på en gøyal møte, der man har mulighet til å få noe tilbake når man gir penger. På en måte kristenversjonen av gamling.

Dagen derpå, etter årets gjeveste online-basar, setter jeg meg ned med Sondre Lidal som var med å lede basaren. Hvordan opplevde han gårsdagen?

Det innsamlede beløpet har akkurat blitt offentliggjort på ca. 400 000 kr. Det er store summer som vil gå til Siembra, og som vil bety mye for misjonsarbeidet!

Fordeler og ulemper med online-basar

– Hva var den største forskjellen på basaren i år og i fjor?

Først og fremst showet. Det å ha publikum i salen gir mer respons og energi, og man kan spille mer på publikum. Nå var vi helt overlatt til oss selv og måtte sørge for alt innholdet på egen hånd.

Samtidig var også nivået på gevinstene mye bedre i år enn i fjor. Det har også noe å si for hvor mye vi fikk inn på basaren. Det var mange gevinster folk ville vinne, istedenfor hekla duk og brukt servise. Det er fint det også, men jeg tror nok ungdommene heller vil ha en drone og en Playstation.

Gjeve gevinster

Hvordan har dere fått tak i gevinstene?

Noen har sponset oss, blant annet OBS Bryne som sponset en grill til 10 000kr. Vi har også spurt enkeltpersoner om de kan bidra med gevinster. Enten at de har betalt selv eller fått med seg en gjeng som spleiser på det.

– Hvordan får dere sendt ut gevinstene. For eksempel denne grillen?

Vi håper at flest mulig på Ålgård kan ta med gevinstene til kjente og bekjente når de reiser hjem. Men det blir litt logistikk å få det ut til riktig person.

– Hva tenker du egentlig om at så mange rogalendinger vant?

Det er vel fordi det er mye kristenfolk i Rogaland. Rogalendingene må flytte fra Rogaland til andre steder i Norge.

Men det var jo også en Lidal som vant, hvem var det?

Det var mamma, ho vant GoPro Hero 8. Ho har sagt at vi ungene kan få låne det av og til, men ho ville helst beholde det selv. Jeg vil nok påstå at vi ungene har et mer actionfylt liv enn henne, men det spørs nok hvem man spør.

Tante Monika bidro med LIVE-chatten

Andreas og Sondre var ikke akkurat alene på scenen i går kveld. De hadde også med seg tante Monika, ei gammel dame i rullator. Hun hadde fått ansvaret for å chatte med folk på LIVE-chatten underveis.

– Hvordan var det å ha henne med?

Hun tar jo oppmerksomheten selv, så det var veldig fint å ha henne med som et mellomledd mellom oss som programledere og publikum. Hun sprita opp stemningen, hvis det er lov å si.

– Og hvor fikk dere tak i dressene deres?

De er fra NLM Gjenbruk.

Basarvettreglene

Hvis du ikke var på basaren, men kunne tenke deg å delta på noe liknende senere, kan det være lurt og gjøres oppmerksom på basarvettreglene. Sondre gjentar dem nedenfor:

  1. Sørg for stabilt internett, bruk 4G om nødvendig.
  2. Vær forberedt på nederlag og tap, selv med mange årer
  3. Rop alltid høyt når du vinner. Det er ingen skam å juble.
  4. Ikke spar på pengene. Søk kreditt om nødvendig.

Satte ny basar-rekord på UL

– Hva synes du om årets beløp på ca. 400 000 kr?

Vi overgikk fjoråret, og det var egentlig målet mitt i utgangspunktet. Så blir det jo så klart et mål å overgå det til neste år igjen.

Jeg vil også takke alle som kjøpte lodd og bidro til at det ble et godt resultat på basaren. Det er jo derfor vi arrangerer basar – for å samle inn penger til misjon og Siembra sitt arbeid. Det er veldig gøy å være med på!

Håkon Åreskjold

Basar

Basar er innsamling av penger til misjon på en gøyal møte, der man har mulighet til å få noe tilbake når man gir penger. På en måte kristenversjonen av gamling.