Ut av komfortsonen

Ut av komfortsonen

Er du med i et redningsselskap eller en yachtklubb?

Misjon

«Misjon» er spalten hvor du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning til Norsk Luthersk Misjonssamband.

En yachtklubb er en båttklubb som eier et havneområde der bare medlemmer av klubben får ha båtene sine.

Båtene som eies av slike klubbmedlemmer er eksklusive, og har gjerne både soldekk og grill. Med andre ord kan livet nytes til det fulle sammen med andre klubbmedlemmer. Høres ikke dette flott ut?

Yachtklubber oppsto da pengene begynte å vokse i sjøfartsindustrien på 1600-tallet. Med andre ord hadde disse havnene og båtene helt andre oppgaver før de ble til slike klubber. Mange av båtene ble for eksempel brukt som redningsskøyter.

 «Noen andre fikk ta det, for her skulle livet nytes»

Men så fant vel folk kanskje ut at det var mye bedre å slappe av enn å drive redningsaksjoner, så båtene ble lagt til kai, og nødsignalene ble ignorert. Noen andre fikk ta det, for her skulle livet nytes.

Vi kristne er kalt til å være redningsskøyter. Viss vi tenker på verden som et hav, ligger det millioner av mennesker der ute som holder på å drukne, som kaver rundt og gisper etter luft. De har ikke fått hørt sannheten, de har ikke fått høre at det er en som heter Jesus som vil dra dem opp av vannet og redde dem fra fortapelsen.

«Vi har en tendens til å velge yachtklubblivet»

Men selv om havet rundt oss er fullt av mennesker som kjemper for livet, har vi kristne en tendens til å heller velge å leve yachtklubblivet. Vi bryr oss ikke. Vi er mer opptatt av å nyte livet. Andre kan sikkert hjelpe de som drukner. Det er liksom ikke så farlig.

Jeg blir helt kvalm når jeg tenker på hvordan jeg har en tendens til tider til å pakke meg godt inn i en slik komfortsone. Tenke at det ikke er så viktig hvordan jeg lever eller hva jeg bruker tiden min på. Men det er farlig, det er viktig, det harkonsekvenser, og ikke bare for meg, men for andre og for deres evighet.

«Hvor meningsfylt er det å spise is hele dagen?»

 Vi må velge hver dag hvordan vi vil leve livene våre. Du kan velge om du vil fortsette å være klubbmeldem, eller om du vil bli med i redningsaksjonen. Det vil nok være mer behagelig å leve klubblivet, men hvor meningsfylt er det å grille og spise is hele dagen?

Å våge seg inn i livet som medlem av en redningsskøyte vil nok koste mer av både tid og krefter. Man må faktisk snakke om troen sin, og man må kanskje tåle både vanskelige spørsmål og kommentarer. Men det handler om liv, og vi gåraldri alene, for Gud er med.

Så hva velger du? Vil du leve for deg selv, eller vil du gå med Jesus? For Han sitter ikke og spiser is. Han vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne. Så dersom du vil følge Jesus, må du gå der han går. Og det er ut av komfortsonen. Blir du med?

© KateSheredeko – Fotolia.com

Misjon

«Misjon» er spalten hvor du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning til Norsk Luthersk Misjonssamband.