Vær ikke bekymret!

Vær ikke bekymret!

Det er til tider fascinerende hvilke tanker hjernen min klarer å gjøre om til store problemer.

Blir du lett bekymret? Det blir jeg. Jeg kan bekymre meg over de mest utrolige ting, ja, det er til tider fascinerende hvilke tanker hjernen min klarer å omgjøre til store problem.

I dag tidlig lå jeg blant annet lenge og grublet på om jeg skulle ha smøreost eller vanlig hvitost på lunsjen min.

Altså, ærlig talt – snakk om bortkastet tid! Tenk om jeg jeg heller kunne brukt de minuttene på å for eksempel be for dagen, eller takke for at jeg nok en dag kunne våkne opp frisk. Da hadde jeg garantert fått en bedre morgen.

Ikke bekymre dere

Gud er vår Far, og har omsorg for oss som en god far ville hatt. Han bryr seg om både de små og store tingene i livet vårt, og ønsker at til og med tankene våre skal være sunne og gode, slik at vi kan ha det godt. Bare les hva Jesus sier i Matteusevangeliet:

“Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? … Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde?” (Matt 6,25 og 27)

Og litt lenger ute i kapittelet sier han videre:

“Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.” (Matt 6,31-34)

Be han om å vise oss veien

Det er så godt å tilhøre en Gud som kjenner oss. Han vet at vi har lett for å bekymre oss, og vet at vi lett kan henge oss opp i det som ligger foran, både av store og små avgjørelser.

Han vet at vi trenger veiledning, og det ønsker han å gi oss. Alt vi trenger å gjøre er å be han om å vise oss veien.

Det beste livsrådet

Og det rådet Jesus gir oss på slutten, er kanskje det beste livsrådet jeg vet om: “Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Det kan bety noe som dette: Gå til Jesus først, før du selv prøver å finne ut en løsning på problemene dine. Ikke gjør Jesus om til en reserveplan når du selv har prøvd alle mulige løsninger. Han er nemlig alltid klokere og sterkere enn deg. Alltid. Be først, og søk i Bibelen etter det som er Guds vilje. Da vil han ta seg av deg, det garanterer Bibelen.

“Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.”