Verdt å kjempe for

Verdt å kjempe for

I Somalia er det bare 200 kristne, og alle blir forfulgt. Dette er bare en av mange ting som de i Åpne Dører jobber med. På fredag hadde de seminar på Frontline om kristne som lider for sin tro.

Frontline 2014

Frontline er en nasjonal misjonskonferanse for ungdom fra Vg1 og oppover. Konferansen arrangeres denne høsten for fjerde gang, og finner sted på Fjellhaug Utdanningssenter og i Sinsen kirke i Oslo.

Hvordan skal vi i Norge forholde oss til at andre mennesker i verden blir forfulgt? Er det noe vi kan gjøre i det hele tatt? I så fall, hvordan kan vi gjøre dette?

Mange tenker at siden det skjer så langt unna, angår det ikke oss. I Bibelen står det at alle som tror på Jesus er brødre og søstre. Også de i forfulgte land er våre søsken, og derfor skal vi ikke bare legge de på hylla.

«Vi har alle samme Gud og vi ønsker alle å være Jesu etterfølgere.»

I 1. Kor 12,26 står det «For om et lem lider, lider alle de andre med». Vi tenker fort at fellesskap bare skal være med de folkene vi kjenner, men det kristne fellesskapet er globalt. Vi har alle samme Gud, og vi ønsker alle å være Jesu etterfølgere. Du trenger ikke nødvendigvis å reise så langt for å være med å støtte. Det å be er noe av det viktigste vi kan gjøre, for det er makt i bønn.

På seminaret fikk alle også utdelt et kart der det ble vist hvor i verden det er forfulgte kristne. Dette kaller Åpne Dører «World Watch List». Somalia og Nord-Korea er de to landene i verden der det er vanskeligst å være kristen. Hvis du er en kristen i Somalia har du tre valg. Du kan bekjenne at du er en kristen og bli drept, flykte fra landet, eller konvertere til Islam. Tenk hvor heldige vi i Norge er, som har mulighet til å tro på Jesus uten å bli forfulgt!

«De kjemper for noe som er større enn seg selv, for de vet de har et håp og en fantastisk skatt i vente.»

Det ble også snakket om den gode forfølgelsen. Det som menes med dette er ikke at forfølgelse er en bra ting, men at det viser hvor stor Gud vi har. De forfulgte kristne velger å kjempe for troen sin uansett hva konsekvensene vil være, og dette finner de verdi i. Verdien er ikke hvor mye penger du har, hvor du bor eller hvordan du ser ut, men den er i troen på Jesus Kristus. De kjemper for noe som er større enn seg selv, for de vet de har et håp og en fantastisk skatt i vente.

Vi i Norge har mulighet til å hjelpe og lære av de som blir forfulgt for troen sin. Hvis du havnet i en lignende situasjon som de som blir forfulgt, ville du da ha stått opp for troen din? På seminaret lærte vi at Gud jobber med oss og gjør store ting, og troen på Ham er noe som er verdt å kjempe for.

Frontline 2014

Frontline er en nasjonal misjonskonferanse for ungdom fra Vg1 og oppover. Konferansen arrangeres denne høsten for fjerde gang, og finner sted på Fjellhaug Utdanningssenter og i Sinsen kirke i Oslo.