Bare én vendte tilbake

Bare én vendte tilbake

Da Jesus hadde helbredet ti spedalske menn var det bare én som kom tilbake og takket ham. Er vi mer som de ni som ikke vendte tilbake til Jesus?

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Veronika Vegge.

Jeg opplever at Gud overøser meg med kjærlighet og gode gaver.

Jeg har tenkt litt på de ti spedalske som Jesus gjorde friske. Det var bare én av de ti som kom tilbake til Jesus etterpå. Det var bare én som lovpriste Gud og som takket Jesus.

Å være spedalsk betydde at ingen andre ville ha kontakt meg deg

Det står at  Jesus ble bedrøvet og sa: «Ble ikke alle ti rene? Hvor er da de ni? Var det ingen andre enn denne fremmede som vendte tilbake for å gi Gud æren?» (Luk 17,17-18)

Å være spedalsk betydde at ingen andre ville ha kontakt meg deg, fordi du var smittsom og uren. De fikk det de bad om da Jesus gjorde de friske. Livet deres ble snudd på hodet og fremtiden så nå lovende ut. Tenk for en forvandling av livssituasjonen. Se for deg hvor glade de må ha blitt.

Hvorfor kom ikke de andre tilbake til Jesus?De fikk det som de bad om, så de tenkte vel at nå hadde ikke Jesus noe mer å gi dem.De forstod ikke hvem Jesus virkelig var. De forstod ikke at Jesus var Guds sønn.

Vender vi oss til han som tilgir all synd og som gir oss frelse?

Jesus kan gjøre  mer enn å helbrede. Han ene som kom tilbake priste Gud høylytt, kastet seg ned for Jesu føtter og takket ham. Jesus sa til ham: «Reis deg og gå hjem. Din tro har frelst deg.»

Hvis han hadde trodde at Jesus bare var en mann Gud handlet gjennom, så kunne han jo bare gått til tempelet og takket Gud der i stedet.

Da han kom tilbake og kastet seg ned for Jesu føtter og takket ham, så må han ha forstått hvem Jesus var – at han var Gud og at han hadde mer å gi enn en frisk kropp.

Bønn

Jeg takker og priser deg Gud for alle gode gaver du har gitt meg!Takk for at du vil gi meg den største gaven – livet ditt.

Amen.

Vi ber til Gud, og han svarer oss. Han viser oss sin kjærlighet, gir oss av sine gaver og velsigner oss.

Er vi da som de ni som ikke vendte tilbake til Jesus? Takker vi han som gir oss alle gode gaver? Vender vi oss til han som tilgir all synd og som gir oss frelse?