Bli påvirket

Bli påvirket

Det du velger å bruke tid på, vil forme deg som person.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Denne andakten har tidligere blitt publisert på iTro, i 2011.

Jern slipes med jern, og det ene menneske sliper det andre. (Ordspråkene 27,17)

I fjor på denne tida var du annerledes enn den personen du er nå. Du er ikke bare ett år eldre, du har vokst både i kroppen og i tankene dine og følelsene dine.

Ting rundt deg har påvirket deg om du vil det eller ikke. Vi ser filmer og serier på tv eller data, henger med venner på skole og i fritida, leser bøker eller blader. Alle disse tinga påvirker oss, det vi mener, det vi tenker, og det vi sier.

Ansvarlige for hvem vi blir i fremtiden

Vi blir påvirket, samtidig som vi også påvirker andre folk rundt oss.
Men dette vet du ifra før. Hvorfor sier jeg det nå igjen?

Fordi du har mulighet til å velge det du blir påvirket av i mange situasjoner. Jo, du har familien din, skolen din, stedet du bor på. Men hvem du kommer til å være som person om fem til ti år, avgjøres av hva du velger å påvirkes av.

Det er litt kult å tenke på, men også litt skremmende. For det betyr at vi også er ansvarlige for hvem vi blir i fremtiden. Vi tar valg, og de valgene får konsekvenser. Noen valg betyr mindre, og andre mer.

Bli påvirket av Jesus

De sier at  jo lengre ektepar bor sammen, jo mer begynner de å ligne på hverandre. Fordi de bruker tid sammen. Jesus brukte masse tid sammen med disiplene sine, og masse tid sammen med sin Himmelse Far i bønn. Brukte tid er viktig å legge merke til her.

Jeg tror ikke nødvendigvis gamle folk gjør så veldig mange aktiviteter sammen hele tida, men de er sammen. På samme måte vil jeg utfordre deg til å ta et valg. Om å la deg påvirke av Jesus ved å bruke tid sammen med han.

Om 5 år, vil du ligne mer på Jesus? Det du velger å bruke tid på, vil forme deg som person.

Det beste er å bli påvirket av Jesus.

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Denne andakten har tidligere blitt publisert på iTro, i 2011.