Crazy love

Crazy love

Jeg var vilt begeistret, altoppslukt og ”forelsket” i CL-finalen den dagen. Tenk å ha en sånn relasjon med Gud!

Kjærlighet forandrer mennesker. Kanskje du er eller kjenner en som er forelsket fortiden. De snakker gjerne ikke om noe annet og gjør hva som helst for at den andre skal legge merke til en, like en, osv. Eller kanskje du er som meg og er vilt begeistret for fotball. Jeg digger Manchester United! Da «vi» spilte mot Barcelona i Champions League finalen foret parmåneder siden hadde jeg hjertebank maaange timer før kampen. Jeg satt på lesesalen den dagen og leste til eksamen, og jeg kan innrømme at det ble en meget lite produktiv lesedag, og det eneste jeg ”lærte” var hvordan Manchester United skulle stoppe Lionel Messi i finalen. Jeg var vilt begeistret, altoppslukt og ”forelsket” i CL-finalen den dagen.

Men tenk å ha en sånn relasjon med Gud! Tenk å være så vilt begeistret for Ham at du ikke klarer å gå en dag uten å tenke på Ham, snakke med Ham, skryte om Ham til kompisene dine, osv. Du skjønner bildet.

Gud ønsker å ha en inderlig kjærlighetsrelasjon med deg

Gud ønsker faktisk  dette: Gud ønsker å ha en inderlig kjærlighetsrelasjon med deg. Noen argumenter, av mange, for hvorfor: Gud satte i gang tidenes redningsaksjon for å ha en relasjon med deg. Jesus gav avkall på å være i Himmelen, levde feilfritt på jorden, ble pisket, slått, baksnakket, spyttet på og myrdet uskyldig. Han tok den straffen somdu og jegskulle hatt en dag, på seg. Det er kjærlighet i praksis det. Det er crazy love. Gud er vilt begeistret for deg. Gud lar sitt øye hvile på deg hele tiden står deti Bibelen (Sal 32,8). Gud er gal etter deg. Men hva er din respons på denne kjærligheten?

Du har kanskje  lært av dine foreldre, i kirken, eller på møterå sette av tid til bønn og bibellesning hver dag. Men når du ikke gjennomfører det så får du kanskje skyldfølelse. En skyldfølelse for å ikke klare ”kravene”. Men Jesus befalte oss ikke å ha en fast tid sammen med Ham hver dag. Han sier:

Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte, og av hele din sjel, og av all din forstand. Dette er det første og største budet. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv.” ( Matt 22, 37-39).

Når dette skjer er resultatet nettopp inderlig bønn og gransking av Hans ord, men det er en vesentlig forskjell: Vår motivasjon endres fra skyldfølelse til kjærlighet.

Åleve for Gud og andre mennesker på en daglig basis vil se ut som galskap for verden

Det livet Jesus  kaller oss til er absolutt galskap for verden. Det er gjerne politisk korrekt å tro på Gud, men å virkelig elske Ham er noe helt annet. Det er gjerne hyggelig og sjenerøst å gi til fattige til jul eller etter en eller annen naturkatastrofe, men å leve for Gud og andre mennesker på en daglig basis vil se ut som galskap for verden. Men det er det Gud ønsker for oss.

Vil du beskrive deg selv som totalt forelsket i Jesus Kristus? Eller passer ordene halvhjertet, lunken og halvveis engasjert bedre?

Løsningen på lunkenhet, likegyldighet og religiøs selvtilfredshet er ikke å følge en masse krav og bud ut i fra en skyldfølelse– nei, det er kjærlighet tilGud. Når du en gang har møtt Hans grenseløse kjærlighet, blir du aldri mer den samme.

For når du er fullstendig og hodestups forelsket i noen, forandrer det nemlig alt.

Dagens andakt er skrevet av Anders Mellingen. Han anbefaler boka ”Crazy Love” av Francis Chan.

Bønn:
Jesus, jeg trenger å oppgi meg selv.
Jeg er ikke sterk nok til å elske deg og vandre med deg på egen hånd.
Jeg greier det ikke, og jeg trenger deg.
Jeg trenger deg inderlig og desperat.
Jeg tror at du er verdt det og at du er bedre enn alt annet jeg kan få i dette livet eller det neste. Jeg vil ha deg. Og når jeg ikke vil det, vil jeg at jeg skal ville det.
Vær alt i meg. Ta hele meg.
Skje din vilje med meg.