Etter Ditt ord

Etter Ditt ord

Hvorfor ikke starte dagen med å be som Maria: 'La det skje meg etter Ditt ord'?

Andakt

Eva Thingbø har skrevet denne andakten. Eva er 20 år, kommer fra Tau og tar sosionomutdanning i Oslo.

«Se, jeg er Herrens tjenestekvinne! La det skje meg etter Ditt ord» (Luk 1,38a) sa Maria til engelen da hun fikk budskapet om at hun skulle føde verdens frelser, Jesus. Da dette skjedde var hun sannsynligvis mellom 12 og 16 år, og forlovet med Josef.

Maria, som var så  ung og hadde hele livet foran seg, risikerte å bli sett ned på av hele samfunnet. På tross av det valgte hun å tro, som engelen sier i vers 37, at: «…ingenting er umulig for Gud.» Hun satte verdigheten, ryktet sitt og forholdet sitt til side for å tjene Gud og gjøre Hans vilje.

I alle år har folkhatt Maria som forbilde på grunn av at hun ga seg selv til å tjene Gud

Da Josef fikk  høre nyheten om Marias graviditet hadde han tenkt å bryte forlovelsen. I Matt 1,19-24 kan vi lese at Josef ikke ville føre offentlig skam over Maria, og han hadde tenkt å bryte forlovelsen i stillhet. Mens han satt å tenkte på dette kom en engel til ham i en drøm og forklarte at barnet hun bar på var av Den Hellige Ånd. Da han våknet tok han henne til seg.

Maria lovpriste Gud for at han utvalgte henne: «Han som er mektig, har gjort store ting for meg, og hellig er Hans navn.» (Luk 1,49, hele lovsangen kan du lese i Luk 1,46-56). Gud gjorde store ting for Maria og i alle år har folk sett opp til henne, hyllet henne og hatt henne som forbilde på grunn av at hun ga seg selv til å tjene Gud.

Ingenting er umulig for Gud

Jeg tror vi  kan lære mye av Maria. I den tiden vi lever i nå er det så mye som stjeler tiden vår og prioriteringene våre. Dersom vi våger å gå ut av komfortsonen vår og vitne for venner, kjente og kanskje ukjente, vil Gud gjøre store ting for oss! En trenger ikke å være misjonær for å forkynne, begynn med å elske de rundt deg.

Ingenting er umulig for Gud, og selv om utgangspunktet for hans virke er lite, kan han gjøre store ting. Hvorfor ikke starte dagen med å be som Maria: «La det skje meg etter Ditt ord»?

Les også:  Jomfrufødselen
Les også:  Herrens tjenerinne
Les også: Marias jul