Fem tips til deg som skal starte bibelgruppe

Fem tips til deg som skal starte bibelgruppe

Litt starthjelp hvis du ønsker å lage en bibelgruppe.

Bibelgruppe

En bibelgruppe er et lite fellesskap, der man gjerne møtes for å lese i Bibelen, snakke sammen om bibelteksten og livet, og be sammen.

1. Finn noen folk

Om du er gira på å starte bibelgruppe, må du jo først få samla en gruppe (duh). Spør andre du kjenner om de er gira på å være med å starte bibelgruppe. Så kjøper du inn noe digg, og inviterer.

2. Finn et opplegg

Sånn! Da har du fått samla en gjeng. Gratulerer! Men dere kan jo ikke samles bare for å se ut i lufta heller! Så hva nå? Det er lurt å ha en plan på det dere driver med, kanskje ha et opplegg med spørsmål som dere følger.

Levende tro-heftene til NLM ung gir muligheter for gode samtaler om Bibelen og hva det vil si å følge Jesus. Start med et av dem! Bruk også gjerne videoene fra YouTube-kanalen The Bible Project (se eksempel under) for å forstå Bibelen enda bedre. De er geniale.

(Saken fortsetter under filmen)

 

Når dere har blitt litt varme i trøya, kan dere kanskje også finne ei kristen bok dere synes er spennende, og gå gjennom den? (Kremt, kremt, Grill en kristen for eksempel, kremt)

3. Vær’ræ sjæl!

For at en bibelgruppe skal gå fra å være ok til å bli kjempebra, må en kunne være ærlig med hverandre. Drit litt i å skulle gi det riktige svaret hele tiden, ikke vær redd for å si noe «feil».

Og når dere snakker om livet, våg å si hvordan det er, ikke bare snakk om hvordan det burde være. Ei bibelgruppe er en mulighet for et tett søskenforhold. Men dersom en sitter og har en «jeg har alle svara og sier det som er rett»-konkurranse og aldri snakker ærlig om livet og hvordan man opplever ting, kan man fort kaste bort den muligheten.

4. Vær der for hverandre

Når dere har skapt en kultur i gruppa der folk våger å si hvordan de har det og hva de synes er vanskelig, vær der for hverandre! Be for hverandre og vis omsorg når noen har det tøft. Ansvarliggjør hverandre og vær med å sette mot i hverandre når det er synd, vaner eller ting som ødelegger for livet med Jesus.

Jeg er med i ei gruppe der de andre i gruppa våger å stille meg ukomfortable spørsmål og holder meg ansvarlig for tingene jeg sier og gjør – og det er jeg så takknemlig for! Vær der for hverandre og våg å elske hverandre, også når det betyr å sette fingeren på ting som ikke er bra.

5. Be

Bønn er en gave til oss fra Gud, ikke en plikt. Gud er vår Far, og han har sagt at vi kan komme til han med absolutt alt! Be når dere starter gruppa, og be for hverandre og for de tingene dere tenker på før dere går fra hverandre igjen.

Gud vil høre fra oss – han bryr seg om oss. Når vi ber jobber han dessuten med oss, og forvandler oss. Så be. Og takk – for det er alltid mye vi kan takke Gud for.

Pearl / Lightstock

Bibelgruppe

En bibelgruppe er et lite fellesskap, der man gjerne møtes for å lese i Bibelen, snakke sammen om bibelteksten og livet, og be sammen.