Folk du omgir deg med

Folk du omgir deg med

Personen du er om fem år avgjøres av to ting: folkene du omgir deg med, og bøkene du leser.

Andakt

Andakten er skrevet av Eyvind Olafsrud. Den ble opprinnelig publisert på iTro november 2012, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.

Hva tenker du når du leser dette sitatet i ingressen? Er det sant? En av lærerne mine sa dette til meg og medelevene mine en time. Muligens kan vi legge til filmer vi ser på, musikk vi hører på og nettsteder vi surfer mye på.

Hvem vil du være?

Bibelen snakker Ordspråkene 27,17 om at vi mennesker påvirker hverandre. Om vi ikke blir gjort oppmerksom på dette, kan vi fort bare la livet flyte i hvilken som helst retning, og det er ikke godt å si hvor vi ender opp.

Hva slags person har du lyst til å være om et par års tid? Sitatet over sier noe om hva som påvirker oss. Det som er spennende og utfordrende er at det er vi selv som velger hva som skal påvirke oss.Hvem lar du deg påvirke av?

Omgi seg med etterfølgere av Jesus

I mitt eget liv har jeg innsett at det er viktig å ha rundt meg mennesker som ønsker å være etterfølgere av Jesus. Mennesker som jeg vet har visdom i livet, folk som er kloke, folk som er flinke til å elske mennesker rundt seg, folk som er generøse. Fordi jeg vet at om jeg bruker tid med dem, vil jeg bli mer lik dem.

Et viktig moment her er også det å bruke tid med Jesus. Vi blir lik dem vi bruker tid med. Jeg prøver også å lese gode bøker av kristne ledere som enten lever nå, eller som har levd før meg.Kanskje de har opplevd det jeg går gjennom nå? Har de noen råd som kan hjelpe? Gir de meg håp?

Hvem påvirker du?

Når vi blir formet av Jesus, og andre mennesker som er kloke, blir vi selv også mer lik Jesus, og vi blir klokere.

Hvem påvirker du? Dermed påvirker vi andre igjen rundt oss.Folk som ikke er kristne får lov til å møte Jesus gjennom deg. De kan lære om det å være generøs gjennom deg. Lære å snakke godt om andre av deg. Det er en spennende og utfordrende tanke.

«Jern kvesser jern, og det ene mennesket kvesser det andre.» (Ordsp. 27,17).

Andakt

Andakten er skrevet av Eyvind Olafsrud. Den ble opprinnelig publisert på iTro november 2012, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.