For dum til å kjenne Jesus

For dum til å kjenne Jesus

Ja, du ja! Visste du ikke at kristentroen er for de smarte og vellykkede? Den er nok ikke for deg. Evangeliet er de provoserende nyhetene om at du ikke strekker til…

Bønn

Jesus.
Takk for evangeliet.
Takk at det gjelder også meg!
Gi meg øyne til å se deg,
og ører til å høre deg, nå og alltid.
Amen.

Jeg mener, du  er jo ingen teolog. Og hva kan du egentlig? Kan du synge? Kan du forkynne, tale i tunger, profetere, helbrede eller noe sånt?

Jeg er sikker på at du både ljuger, ler av frekke vitser, baktaler, og snakker stygt om foreldre. Og du har sikkert ikke lest i Bibelen på lenge. Du strekker ikke til.

Kom igjen, hvem er det du prøver å lure?

Du kaller deg  vel kristen, men alle kan se på mils avstand at du ikke er det. Kom igjen, hvem er det du prøver å lure? Du er for dum til å kjenne Jesus. Se på deg sjøl!

La de smarte og vellykkede ha sin Jesus, så får du bare prøve å gjøre det meste ut av det du har. Glem Jesus. Glem alt det der.

Nei, min venn.  La det være med løgnene. Lytt nå til sannheten.

Evangeliet er de gode nyhetene om at ingen av oss strekker til, men at det fins én som strekker til – i massevis! Hans navn er Jesus Kristus.

Evangeliet handler ikke om hvor smarte eller vellykkede du og jeg er i våre egne (eller andres øyne), men om Han som ønsker oss velkomne nøyaktig slik vi er.

Evangeliet er at én levde det livet ikke du, ikke jeg, ikke Mor Teresa, ikke Luther, ikke engang Paulus, klarte å leve. Hans navn er Jesus Kristus.

Én døde i vårt sted, for vår skyld

Evangeliet er at  én døde i vårt sted, for vår skyld, og at vi ved ham blir gjenforent med vår rette Far. Hans navn er Jesus Kristus.

Evangeliet er at døden kunne ikke holde på ham. Han stod opp! Jesus Kristus ble oppreist og Han lever i dag og er oss nær hvert minutt, hvert sekund. Alltid.

Evangeliet er at Han som hadde alt ble ingenting, for å gi oss som ingenting hadde alt.

Når løgnens far kommer med sine anklager – da kan vi med ydmykt, men bestemt peke på Jesus og si; ”Snakk med Ham om det der.”

Det er over,  finito. Alt søppelet vårt, all synd. Ferdig. Oppgjort.

Ikke se på deg sjøl, se på Jesus Kristus!

________________________________________________________________