Fra dødsriket til Guds side

Fra dødsriket til Guds side

Jesu "nedtur" endte som en opptur for Jesus. Og for oss. Seier'n er vår!

fór ned til dødsriket,
stod opp fra de døde tredje dag,
fór opp til himmelen,
sitter ved Guds, den allmektige Faders høyre hånd

Etter at Jesus døde, fór han ned til dødsriket, der han var blant de døde. En like stor ydmykelse vil vi nok neppe se igjen noen gang. Tenk at han som var Gud ble menneske, for så å bli pint og dømt til døden og henrettet som en kriminell, til tross for at han hadde levd et prikkfritt liv. Og derettermåtte farelike til dødsriket.

Noe håpløst ble til det beste som noen gang har hendt

Hadde noen sett dette utenfra må det ha lignet det ultimate nederlag for Jesus. Men som vi ga et hint omforrige uke, var ikke dette slutten.

Gud er på mange måter motsatt avSatan. Satan frister oss gjerne med kortvarig nytelse, altså noe som kanskje ser bra ut for oss med en gang, men som etter hvert viser seg å være dårlig for oss, og for forholdet vårt til Gud. Gud gjør herdet motsatte. Han bruker noe som ser helt håpløst ut, det at hans egen sønn døde, til det beste som noen gang har skjedd! For Jesu død ble tilliv for oss.

Som sagt, ingen har noen gang opplevd noe mer ydmykende enn det Jesus her har vært gjennom. Men ingen har heller opplevd å ”stige så mye i gradene” som det Jesus gjorde. Han stod opp fra de døde og dødsriket, fór opp til himmelen, og sitter ved Guds høyre hånd! Etter endt oppdrag er han tilbake der han hører hjemme, ved Guds side, på tronen.

Seier’n er vår!

For Jesus hadde seiret over døden. Døden kunne ikke holde på Jesus, og Gud reiste ham opp fra de døde. Og dette får konsekvenser for oss også. På samme måte som vi synger ”Seier’n er vår!” etter at Northug har knust svensken i spurten (som om det ervisom har slått svensken), kan vi synge ”Seier’n er vår!” takket være det Jesus gjorde. For ved at han døde og stod opp igjen fra de døde seiret han over døden på våre vegne, sånn at vi skal fåleve evig.

Foto: Fotolia

I denne serien går vi gjennomtrosbekjennelsenfor å bli litt sikrere på hva det er vi egentlig tror på.

Siden det er Gud vi tror på er det han trosbekjenneslen handler om. Den sier noe om hvem Gud er.

Trosbekjennelsen har tre deler, én for hver av de tre personene itreenigheten. Først står det om Gud Fader, deretter om Jesus og så om Den Hellige Ånd.