Gi oss i dag vårt daglige brød

Gi oss i dag vårt daglige brød

Jeg er god på rutiner. Jeg er faktisk skikkelig god på rutiner. Så lenge det er hverdag og ikke ferie.

Andakt

Marianne Thormodsæter er 23 år og kommer fra Kvinnherad. Hun studerer teologi på Fjellhaug internasjonale Høgskole, og er salgs- og markedsansvarlig i magasinetFast Grunn.

Jeg er god på å ha rutiner. Jeg er faktisk skikkelig god på rutiner, spesielt morgenrutiner. Hver morgen gjør jeg det samme.

Jeg står opp , går i dusjen, setter på kaffe, henter avisene og så setter jeg meg ned med Bibelen. Så sitter jeg der med kaffen og en åpen Bibel. Og da, mens leiligheten er helt stille og de andre sover, sitter jeg der sammen med Gud. Bare Gud og meg.

Så sitter jeg der mens Gud taler til meg gjennom Bibelen. Så snakker jeg til ham etterpå gjennom bønn, før jeg begynner på avisene og frokosten. Da får jeg mitt daglige brød. Mat for mitt kristenliv og mat som gjør at jeg holder ut dagen.

Jeg er skikkelig god på rutiner. Så lenge det er hverdag og ikke ferie.

Men så kom  ferien og plutselig er det eneste jeg får i meg vanlig mat. Skive med ost på. Hva skjedde med rutinene som jeg nå innledningsvis har sagt at jeg var så god på?

La oss begynne på nytt. Jeg er god på rutiner. Jeg er faktisk skikkelig god på rutiner. Så lenge det er hverdag og ikke ferie.

Hva er det som gjør at jeg ikke lenger prioriterer denne stille stunden med Jesus? Jo, jeg bare glemmer det, prioriterer andre ting og bruker mye mer tid på søvn. Kanskje vi bør stoppe opp og se på hva Jesus selv sier vi skal be om også i sommerferien:

« Gi oss i dag vårt dagligebrød»
(Matteus 6,11)

Be om å få vårt daglige brød og at Gud må hjelpe oss å prioritere Ham i sommerferien også!

Midt i Herrens bønn , midt i Fader Vår lærer Jesus oss om å be om å få vårt daglige brød. Altså å få alt vi trenger for dagen vi går i møte. Da gjelder det ikke bare å få den skiva med ost, men å få mat for kristenlivet.

Mat til å overleve sommeren sammen med Gud, for vi trenger å bruke tid sammen med Gud uavhengig om det er sommerferie eller hverdag. Vi trenger å ta oss tid til Gud uansett. Så det er min oppfordring både til deg og meg; be Fader Vår. Be om å få vårt daglige brød og at Gud må hjelpe oss å prioritere Ham i sommerferien også!

Foto: nachetz / flickr.com