Gjenoppdag korset!

Gjenoppdag korset!

Dersom vi tror det vil det endre livene våre, og korsets seier blir vår seier. Det blir til vår frihet.

Andakt

Marianne Thormodsæter er 23 år og kommer fra Kvinnherad. Hun studerer teologi på Fjellhaug internasjonale Høgskole, og er salgs- og markedsansvarlig i magasinetFast Grunn.

Jeg blir ofte lett opphengt i meg selv. Det er mitt liv jeg lever og jeg er selvsagt hovedpersonen.

Dagene mine går til alt jeg skal gjøre og alt jeg skal prestere. Og midt opp i det hele merker jeg at det er lett å glemme korset. Det er lett å glemme det Jesus har gjort for meg.

For at det har skjedd, det tror jeg jo på. Men at det har noe å si for livet mitt, det glemmer jeg lett

Det er så  lett å tenke «Ja, Jesus døde for meg, stemmer det.» Jeg vet det jo så godt, har visst det siden søndagsskolen. Har visst det lenge. Har hørt det sååå mange ganger. Likevel merker jeg at det ofte er vanskelig å ta det inn over meg. Det er faktisk vanskelig å la det påvirke livet mitt. Det er lett å tenke at det bare er teori.

Det har liksom blitt en ting som jeg vet er sant og som jeg skal tro på. Så bare glemmer jeg det litt. Glemmer hva det egentlig betyr for livet mitt. For at det har skjedd, det tror jeg jo på. Men at det har noe å si for livet mitt, det glemmer jeg lett.

Paulus skriver i 1 kor 1,18; «For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft.»

Og det er akkurat det det blir, dårskap for dem som går fortapt, men Guds kraft til de som tror. Og så er det så utrolig godt når det går opp for meg. Når jeg leser i Bibelen, når andre sier det. Det er så utrolig godt det Jesus gjorde.

Jesu død på korset har alt å si for oss

Han gav sitt liv . Gud sendte sin sønn, sin enbårne sønn. Gud elsket oss så høyt at han gav sønnen sin for oss. Ved at Jesus døde på korset ble all vår synd og skyld tatt bort. På grunn av det som skjedde på korset skal vi få tro på Jesus som Herre og frelser. Det at Jesus døde på korset for våre synder, det er evangeliet. Vi var ikke til stede under korsfestelsen på Golgata, så vi må bare tro på det Bibelen sier. Vi må bare TRO det. Og dersom vi tror det vil det endre livene våre, og korsets seier blir vår seier. Det blir til vår frihet.

Ta deg tid til å lese om korset, til å lese om hva Jesus gjorde for deg på korset. Du kan for eksempel lese Markus 14-16. Kanskje du skal sette deg ned i dag og lese om det Jesus gjorde for DEG!

Jesu død på korset har alt å si for oss. Det forvandler livene våre, det preger oss og det gir kraft.