Guds ledelse

Guds ledelse

Hvordan kan man vite hva Gud vil?

Spørsmål & svar

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.
Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det til iTro@nlm.no

Hvordan kan man vite at det er Gud som taler til oss eller kaller oss, og
ikke bare noe man selv tenker? Hvordan kan jeg vite at Gud f.eks kaller meg
til å gå på en bestemt skole e.l?

Hei!

Takk for et veldig godt spørsmål. Det er ikke alltid like lett å vite hva som er Guds vilje med våre liv og hva som bare er våre egne tanker.Det første du må forsikre deg om er at det ikke strider mot Guds ord. Gud vil for eksempel aldri be deg om å gjøre noe som Bibelen sier er synd.

Når en så har gjort dette vil jeg anbefale åbe over saken. Da kan det hende at du får en slags «ro» over et valg. Andre ganger gjør en ikke det. Gud arbeider på mange måter. Han kan arbeide gjennom vår forstand (hodet) slik at vi gjør fornuftinge valg som bunner i gode argumenter. Gud kan også arbeide gjennom følelsene våre.

Når alt kommer til alt må en til sist bare ta en sjanse på at Gud leder

Strengt tatt er det helt umulig å være 100 % sikker på at «kallet» kommer fra Gud. Det kan være til stor hjelpå snakke med en voksen som du har tillitt tilfor å «undersøke» om du er helt «off», eller om det er andre som synes det du tenker er fornuftig. Men når alt kommer til alt må en til sist bare ta en sjanse på at Gud leder.

Helt konkret og siste utvei: Hvis valget står mellom to skoler til høsten og det ene ikke er mer fornuftig eller det andre, eller at du ikke har noe magefølelse for verken det ene eller andre, så trekk lodd (kast krone og mynt). Sett deg ned å be til Gud: «Gud nå ser du at jeg ikke klarer å velge og jeg vet ikke hva som er din vilje. Nå kaster jeg denne mynten; hvis det blir krone begynner jeg på skole A, hvis det blir mynt begynner jeg på skole B. Må du Gud styre mynten etter din vilje.» Så kaster du mynten og satser på at svaret du får er Guds vilje.

Hilsen oss

Ill.foto: Oberazzi on flickr.com

Spørsmål & svar

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.
Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det til iTro@nlm.no