Hans banner over meg er kjærlighet

Hans banner over meg er kjærlighet

Dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss, og sendt sin sønn til soning for våre synder.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Vi nærmer oss 17. mai, en dag full av feststemning og glede.

Kanskje skal du gå i 17. mai-tog? Når man går i toget, bruker man ofte å gå under eller bak en fane som viser noe man står for eller er stolt over, enten det er idrettslaget du spiller for, menigheten du går i, eller skolen din.

Guds banner over sine barn

På disse fanene står det også ofte et slagord, en setning som peker på noe av det som gjør at man er stolt over å være en del av fellesskapet.

Et annet ord for fane, kan være «banner». I Bibelen kan vi lese hva Guds banner over sine barn er.

I Høysangen 2,4 står det: «Hans banner over meg er kjærlighet». Tenk så fint! Gud er så stolt over sine barn, og han elsker oss så høyt. Når han ser på oss, er det kjærligheten til oss som er det største, viktigste, det mest definerende.

Kjærlighet er sterkere enn døden

Men Guds kjærlighet er ikke som vår kjærlighet. Den favner så mye mer enn at han setter pris på oss, eller er glade i oss. Guds kjærlighet er noe større og dypere enn vi kan forestille oss. Jeg elsker for eksempel mannen min og datteren vår, og ville gjort hva som helst for dem. Likevel kan det ikke måle seg med den kjærligheten Gud har for meg.

Det største beviset på hvor sterkt og gjennomgripende Gud elsker oss, er det faktum at han ville ofre sin egen sønn for at vi skulle få evig liv. Og han gjorde det ikke bare for de som tror på Ham, men for alle.

Jesus hadde oss alle i tankene da han måtte lide på korset. Det var kjærligheten til oss, målet om å virkelig befri oss, som reiste ham opp fra de døde. Det sies at kjærlighet er sterkere enn døden, og det beviste Jesus fullt ut.

Hans banner over deg er kjærlighet

I 1. Johannesbrev 4,9-10 står det så flott oppsummert:

«Og ved dette ble Guds kjærlighet åpentbarn blant oss, at Gud sendte sin enbårne sønn til verden for at vi skulle leve ved ham. Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss, og sendt sin sønn til soning for våre synder»

Hans banner over deg er kjærlighet. Det kan du minne deg selv på når du ser fanene i 17. mai-toget, eller andre steder. Han elsker deg virkelig, og ønsker mer enn noe at du skal få oppleve hvor godt og trygt det er å høre ham til.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.