Helt alene som kristen

Helt alene som kristen

Du er kanskje alene som kristen der du er. Det kan være veldig tungt. Men du er likevel i flertall, det erfarte Elia.

Mange har opplevd å stå alene som kristen. Dette skal vi ikke spøke bort, og heller ikke gi enkle svar på. En slik ensomheten kan være veldig ekte, og oppleves som en nærmest umulig kamp der du står helt alene. Det er deg mot røkla. Du er i et klart mindretall.

Kanskje er du  ensom som kristen i nabolaget ditt. Kanskje er du den eneste kristne i klassen. Kanskje er ingen i vennegjengen din kristne, eller du er alene som kristen i familien din.

Eller: Du er kanskje den eneste som tror på Gud midt blant 950 avgudsprofeter.

Trodde på en levende Gud som var med ham

Jeg tar sjansen , og tipper at du ikke tilhører den siste kategorien. Men det gjorde en fyr som het Elia. Han var profet i Israel, og stod som den eneste som var igjen av Guds profeter (1 Kong 18,22).

Og Elia utfordra alle disse avgudsprofetene til kamp, og vi kan mildt sagt si at han var i mindretall i denne duellen. Litt som du kanskje er der du er.

Nå skal jeg  ikke gjenfortelle historien om hvordan denne kampen ble, for det gjør Bibelen selv på en mye bedre måte, så jeg vil anbefale deg å lese kapitlet om denne duellen i 1 Kongebok kapittel 18.

Men jeg kan røpe så mye som at Elia vant. Ikke fordi han juksa eller brukte et lurt triks han hadde lært, men fordi han, i motsetning til dem, trodde på den levende Gud, som var med ham. Det skiller han fra de andre. Og da blir ikke mindretallet slik det ser ut.

«A man with God is always in the majority»

En slik situasjon  virker kanskje litt fjern fra den livssituasjonen du befinner deg i, men jeg vil likevel si deg som står alene som kristen én ting: Den samme Gud som var med Elia denne dagen, har lovet å «være med dere alle dager inntil verdens ende» (Matt 28,20).

Han er ikke mindre mektig i dag, og han vet om den situasjonen akkurat du befinner deg i. Og da kan du vite at du ikke står så alene som du kanskje føler deg. Den levende og allmektige Gud står sammen med deg.

En kar som  het John Knox formulerte dette med å være alene som kristen på denne måten: «A man with God is always in the majority

John Olav Selstø