I fyr og flamme

I fyr og flamme

Har du merket hvordan flammen påvirker alt rundt seg? Lyset fra den får mørket til å svinne hen, den gir varme og den er smittsom. Jesus kaller seg selv "verdens lys".

Andakt

Eva Thingbø har skrevet denne andakten. Eva er 21 år, kommer fra Tau og tar sosionomutdanning i Oslo

Har du noen gang prøvd å tenne på et lys med motvind? Har du lagt merke til at noen lys er vanskeligere å tenne enn andre? Eller at noen lys slukker fortere enn andre lys? Andre lys skinner som bare det! De kan slukkes de også, men en må kanskje blåse en eller to ganger ekstra.

Har du merket hvordan flammen påvirker alt rundt seg? Lyset fra den får mørket til å svinne hen, den gir varme og den er smittsom. Jesus sier i Joh 8,12 at han er verdens lys. Når vi velger å følge Jesus, så flytter han inn i hjertet vårt. Dermed får Jesus være verdens lys gjennom oss. Han sier det også i Matt 5,14: «Dere er verdens lys».

«Man kan tenne et lys i motvind med å lage ly»

Okey, så Jesus er lys og vi er lys. Hva har egentlig dette å si for livet ditt, lurer du kanskje på? La oss igjen se på lyset og dets egenskaper.

Lysene som er vanskelige å tenne, dette er folk som ikke er kristne og ikke vil ha noe med Gud å gjøre. Man kan tenne et lys i motvind med å lage ly, slik at vinden ikke treffer lyset. I forhold til andre må man av og til skifte fokus, se hva den andre personen trenger, og tilpasse seg etter den. Kanskje en da vil ha mulighet til å få tenne en gnist.

«Husk at selv et svakt lys kan tenne et annet, og alle lys kan bli tent»

Når det gjelder lysene som slukker lettere enn andre, har det å gjøre med hvor de får styrken sin fra. De som ikke slukker er de som finner styrken sin hos Jesus. De som slukker lettere er ikke like trygge i troen, og klarer ikke helt å stole på at Gud faktisk har kontroll.

Husk at selv et svakt lys kan tenne et annet, og alle lys kan bli tent. Gud kaller oss til å være lys i verden: til å overvinne mørket, gi varme til alle rundt oss og til å smitte andre.

Andakt

Eva Thingbø har skrevet denne andakten. Eva er 21 år, kommer fra Tau og tar sosionomutdanning i Oslo