Jakten på kjærligheten

Jakten på kjærligheten

De fleste mennesker har et ønske om en dag å finne drømmemannen eller drømmedama.

Fire menn er klare for å begynne jakten. Vil de finne den store kjærligheten?
Vi sitter forventingsfulle foran tven i stua når klokka blir åtte mandags kveld. Første episode er det speeddating, og frierne får bare få minutter med bonden sin. De heldige utvalgte, som får mer tid til å bli kjent med bonden sin, streber etter å få oppmerksomhet. De gir både gaver, kaker og velvalgte ord.

De fleste mennesker  har et ønske om en dag å finne drømmemannen eller drømmedama. Mye tid, tanker og krefter går med på lettingen etter å finne den rette kjærligheten. Noen blir stresset og begynner å lure på det samme som match.com – når begynner din kjærlighetshistorie?

Ekte kjærlighet – vel verd å ta imot

Bibelen forteller deg  at din kjærlighetshistorie begynte lenge før du ble til. Du ble skapt for å elske, og å bli elsket av Gud. Han sier selv: ”Med evig kjærlighet har jeg elsket deg” (Jer 31,3). Gud sitt dypeste ønske er å få gi deg av sin kjærlighet fordi du er hans barn (1 Joh 3,1). Du er elsket av ham slik du er, med dine synder og dine nederlag. Gud sitt forhold til deg er ikke slik som de forholdene vi ser på ”Jakten på kjærligheten”, eller slike forhold som vi har til hverandre. Det hjelper ikke å komme med velvalgte ord, gaver eller kaker til Gud. Dine anstrengelser forandrer ingen ting av hvordan Gud ser på deg. Tvert imot kan vi lese i Rom 5,8: ”Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere”.

Det er ekte kjærlighet – vel verd å ta imot!

Andakten er skrevet av Veronika Vegge