Jesus elsket folk

Jesus elsket folk

Jeg likte godt å diskutere kristendom med folk. Jesus diskuterte også, men på en annen måte. Han elsket folk. Først og fremst. Alt annet kom i andre rekke.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Eyvind Olafsrud. Han er 23 år, kommer fra Kristiansand, og studerer bibeloversettelse ved Misjonshøgskolen i Stavanger.

Da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående, var jeg kjent som bibelnerd.

Bibelen ble lest  fram og tilbake, opp og ned. Jeg hadde store meninger om alle slags saker innenfor kristendommen. Det var ikke måte på hva som ble diskutert, kvinnelige prester, homofili, grådighet, nåde, rettferdighet. Mange ord. Jeg trodde at disse ordene kunne overbevise mennesker rundt meg om at jeg hadde rett.

Jesus elsket folk. Først og fremst.

«Om jeg taler  med med menneskers og englers tunger, men ikke har kjær-
lighet,da er jeg bare drønnende malm eller en klingende bjelle.
Om jeg har profetisk gave, kjenner alle hemmeligheter og eier all kunnskap,
om jeg har all tro så jeg kan flytte fjell, men ikke har kjærlighet, da er jeg intet.
Om jeg gir alt jeg eier til brød for de fattige, ja om jeg gir meg selv til å brennes,
men ikke har kjærlighet, da har jeg ingen ting vunnet.» (1 Kor 13,1-3)

Da Jesus gikk  rundt på jorda, kunne han Det gamle testamentet utenat. Han hadde masse kunnskap om Bibelen. Han hadde diskusjoner om Gud, ekteskap og andre saker med folk rundt seg.

Likevel er det en stor forskjell på hvordan Jesus var på jorda, og hvordan jeg var som tenåring.Jesus elsket folk. Først og fremst. Alt annet kom i andre rekke.

Vi elsker, fordi Jesus elsket oss først

Når vi er  disipler av Jesus, som går på ungdomsskole, videregående, militæret eller er studenter, så er det de folkene rundt oss som Jesus har sendt oss til. Det er disse menneskene Jesus kaller oss til å nå med det gode budskapet om Guds rike, tilgivelse for synd og Guds kjærlighet. Da kan det være et triks å se på Jesus for å lære hvordan han forholdt seg til menneskene rundt seg.

Så hvordan skjer dette her da? 1 Joh 4,19 forteller oss at vi elsker, fordi Jesus elsket oss først. Det betyr altså at ved å ta imot kjærlighet fra Jesus, innse at du er en elsket sønn eller datter av Pappa Gud, at du er ønsket av Ham og akseptert av Ham, kan vi elske andre rundt oss.

Små ting gjort i kjærlighet kan forandre verden

Den hellige ånd  lar oss oppleve og forstå disse tingene, og vi kan be om å få innse mer av hvor høyt Gud elsker oss, som et resultat vil vi bli gjort mer lik Jesus.

Bønn

Jesus, takk for at du elsker oss, og har gitt oss et eksempel på hvordan vi kan elske de menneskene vi har rundt oss. Hellige Ånd, la meg innse mer og mer hvor mye du, Gud elsker meg! Takk for din godhet og kjærlig mot meg. Lær meg å følge etter deg og bli mer lik deg!

Helt praktisk har jeg tro på dette sitatet: «Små ting gjort i kjærlighet kan forandre verden». Ikke la det å vise kjærlighet til mennesker rundt deg være en stor og vanskelig greie. Alle disse ting som ble nevnt i bibelversene over, er ikke dårlige ting, de er tvert imot kanonbra! Men det begynner med kjærlighet!