Kristen og bifil

Kristen og bifil

Jeg tror jeg er bifil. Hva skal jeg gjøre?

Hei,
Jeg tror jeg er bifil. Jeg er forelska i ei annen jente, og syns det er veldig vanskelig. Har ikke lyst til å føle det sånn. Jeg lurer på om jeg burde komme ut av skapet, men jeg er redd for at jeg kommer til å bli mobba for det. Mamma er også kristen, og jeg tør ikke fortelle henne om hva jeg føler. Hva skal jeg gjøre?
Hilsen kristen jente 14 år

Hei!
Jeg skjønner godt at du opplever dette vanskelig, og jeg har ikke noen enkle svar til deg.
Jeg ser at du er 14 år. Det betyr at du foreløpig er så ung at det slett ikke er uvanlig å oppleve seksuelle følelser også overfor samme kjønn. Mange på din alder gjør det. Som regel endrer det seg etter hvert.
Av og til endrer det seg ikke, og da må du lære å leve med at du er bifil.
Men i første omgang vil jeg være litt varsom med å slå fast om du er det ene eller det andre, for du er som sagt foreløpig ganske ung. Det jeg virkelig skulle ønske er at du kunne fått snakket med noen som har gode kunnskaper om dette og som over tid kan hjelpe deg til å finne ut av tingene.

Ut fra det at du foreløpig er så ung, får meg til å tenke at du ikke skal rykke ut og fortelle veldig mange at du tror du er bifil. Skal du fortelle det til noen, så fortell til noen få, noen du virkelig stoler på, at du er usikker. Så gir du deg selv litt mer tid til å finne ut av tingene.

Jeg tror det beste er at du forteller din mor hva du er usikker på. Dersom du er bifil er det ikke noe du selv kan for, og det er ingen grunn til å forakte deg eller klandre deg for noe. Mange foreldre blir veldig overrasket når bare kommer til dem med slike meldinger, og for barna kan det være vondt nok. Men som regel setter foreldre, i alle fall etter kort tid, pris på å bli informert. Og det at dine foreldre er orientert før det blir allment kjent blant vennene dine, er i alle fall en styrke for deg.

Hilsen Gunnar

Ill..foto: Oberazzi on flickr.com

Svaret er skrevet Gunnar Elstad, han er sjelesørger. Og du kan kontakte han gjennom nettstedetsjelesorgogveiledning.no

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du underPåfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det tiliTro@nlm.no