Kvalitetstid

Kvalitetstid

Jeg glemmer fort at Gud ønsker å bruke tid med meg.

Andakt

Eva Thingbø har skrevet denne andakten. Eva er 21 år, kommer fra Tau og tar sosionomutdanning i Oslo.

Gjennom uken er det mye forskjellig som tar tid; skole, lekser, venner, fritidsaktiviteter, jobb, trening, osv…

Hva bruker du resten av tiden din på? Facebook, film eller TV-serier, dataspill, lesing, eller går du deg en tur?

 Gud ønsker å bruke tid med meg

Opptil flere ganger har jeg gitt Gud løfter om at jeg skal bruke mer tid med Ham. Stadig vekk tar jeg meg i å bryte disse løftene, noen ganger fordi jeg planlegger å lese i Bibelen på sengekanten, men ender opp med å være så trett at jeg ikke orker, andre ganger fordi jeg rett og slett glemmer det ut. Jeg har lyst til å lese i Bibelen, men klarer ikke alltid å prioritere det i løpet av dagen.

I det siste har det begynt å gå opp for meg at jeg har feiloppfattet disse stundene noe. Det er jo ikke bare meg det gjelder, selv om det er jeg som leser i Bibelen, jeg som ber og jeg som synger lovsanger.

Jeg tar meg tid til disse tingene, men jeg glemmer fort at Gud også ønsker å bruke tid med meg. Disse stundene er ikke bare for egen oppbyggelse, men for å bli kjent med Gud og for at vi skal kunne bruke tid sammen.

 Gud er til stede

I hele Bibelen kan vi lese om hvordan Gud er til stede blant de troende, og at han ønsker å bruke tid med oss. Den tiden da Adam og Eva var i Edens hage gikk Gud i hagen med dem (1 Mos 3,8). Når Moses og israelsfolket gikk i ørkenen i 40 år gikk Han foran dem både dag og natt, i form av en sky- og ildstøtte (2 Mos 13,21-22). Elia stod imot fire hundre og femti Ba’al-profeter da Gud åpenbarte seg for dem (1 Kong 18,36-40).

Da Jesus innstiftet nattverden sa han at han hadde lengtet etter å ete påskemåltidet med disiplene (Luk 22,15). Jesus sa:

«Kom til Meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og Jeg vil gi dere hvile!» (Matt 11, 28).

Hva bruker du tiden din på? Når du har litt tid før du skal videre på noe, eller den kvelden du ikke har planer, tar du deg tid til Gud?

John Olav Selstø

Andakt

Eva Thingbø har skrevet denne andakten. Eva er 21 år, kommer fra Tau og tar sosionomutdanning i Oslo.