Lytt til Guds stemme

Lytt til Guds stemme

Når vi er syke og er hos legen, er vår første prioritet å bli frisk igjen. Slik bør det også være med vårt åndelige liv.

Andakt

Denne andakten er skrevet av Fredrik Eriksen Sævik. Han kommer fra Ålesund, er 22 år og studerer medisin i Bergen.

Det er ikke alltid like lett å forholde seg til de kristnes sterkeste våpen: bønnen.

Man ramser gjerne  opp mange bønner og vil at Gud skal svare akkurat slik man selv ønsker. Det er ikke alltid like lett å få det med seg, men Gud svarer alltid ja, nei eller vent når vi ber. Vi er ofte svært flinke i snakketøyet, men å lytte til Guds stemme har vi ofte ikke tid til. Her bør vi lære noe av dagliglivet.

Vi må derfor ta oss tid til å la Gud få stille den rette diagnosen

Et tenkt eksempel  er at du kommer inn på et legekontor. Du går inn, setter deg og legger ut om alle dine plager. Da du var ferdig med sykehistorien, reiste du deg og gikk. I vårt tenkte tilfelle ville ikke pasienten kunne lytte til rådene legen gav eller motta behandling. Ikke fordi legen ikke ville det, men fordi pasienten selv ikke hadde tid til dette.

Slike «pasienter» har Gud hver dag. Når vi er syke og er hos legen, er vår første prioritet å bli frisk igjen. Slik bør det også være med vårt åndelige liv. Vi må derfor ta oss tid til å la Gud få stille den rette diagnosen og belyse de områdene i livet vårt som trenger legedom.

Det hadde vært greit å kunne motta beskjeder fra Gud høyt og tydelig

Så over til  1000-kroners-spørsmålet: Hvordan kan vi høre Guds stemme? Det finnes flere historier fra Bibelen der Gud talte direkte til mennesker.

Det hadde vært greit å kunne motta beskjeder fra Gud høyt og tydelig, og det skjer også i dag at Gud taler inn i livene til mennesker på en helt spesiell måte. Som oftest er dette ikke tilfellet i dag, men vi er så heldige at vi har Bibelen. Bibelen er Guds ord og vi vil alltid kunne høre hans stemme der.

Det står i 2. Tim 3,16 at «hele skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet».

Den eneste behandling som fungerer er Jesu eget blod

Det er derfor  så viktig å sette seg ned i stillhet, lese ordet, og høre hva Gud vil peke på i livet vårt. Vi må derfor hver dag la han få foreta en diagnostikk av livet vårt, og motta hans behandling av synd. For denne sjelelige sykdommen hjelper ikke alskens medisiner – den eneste behandling som fungerer er Jesu eget blod. I 1. Joh 1,7 står det: «Jesu, hans sønns blod renser oss fra all synd».

Dersom vi hver dag legger vårt liv i Guds hender og lar han foreta en daglig fornyelse av hjertet vårt, vil vi komme nærmere ham og lettere kunne høre hans røst. Vil du dette?