Når ingenting også er noe

Når ingenting også er noe

Jeg slet med å finne inspirasjon til denne andakten, men jeg opplevde at fravær av inspirasjon også kan inspirere.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Aslak Ånestad. Aslak er 23 år, kommer fra Varhaug, og studerer nå teologi på Fjellhaug internasjonale Høgskole i Oslo

Denne gangen har jeg slitt med å finne inspirasjon for å skrive denne andakten. Hvordan er det mulig tenker kanskje du? Du har jo en Bibel full av inspirasjon!

Det blir ikke bedre når du får vite at jeg til daglig bruker studietida mi på nettopp den, Bibelen. Og jeg går fast i en menighet og er med i en bibelgruppe. Og kanskje særlig ille er det når jeg tross alt har sagt ja til å skrive en andakt i måneden for iTro.

Problemet er ikkeat jeg ikke vet hvordan jeg søker Gud, problemet er at jeg ikke gjør det

Hva er det  som er galt denne gangen da? Hvorfor får jeg ingenting. Hvorfor blir jeg ikke minna på noe eller kjenner et behov for å ta opp noe? Er jeg utenfor Guds dekningssone? Dårlig signal? Eller prøver han å fortelle meg noe med nettopp dette også. Kanskje ingenting også er noe? Jeg tror fravær av inspirasjon også kan inspirere. Når Gud ikke gir meg det jeg tror jeg trenger for å kunne skrive en andakt, kan det være nettopp det som trengs.

Problemet er ikke  at jeg ikke vet hvordan jeg søker Gud, problemet er at jeg ikke gjør det. Eller gjør det ikke nok. Hvordan kan jeg forvente at Gud gir meg det jeg vil ha av han, når jeg ikke engang gidder å spørre ham om det? Eller kanskje jeg spør, men jeg venter ikke på hva han gir.

Jeg tar meg ikke tid sammen med han som holder all verdens svar, men går straks til en annen kilde. Jeg leter hos meg selv, hos andre mennesker, og i bøker og sanger. Men fortsatt er det ingenting. Hvor lang tid går det før jeg forstår at det er sammen med Gud jeg får svar.

Ta deg tid, lytt og bli inspirert

Kanskje kan det bli noe ut av det likevel? Det er kanskje nettopp dette både jeg og du trenger å høre. For det er riktignok slik at nåden, den er gratis og Gud krever ikke noe igjen av oss for den. Men om du vil vokse sammen med Gud, tror jeg faktisk at det kreves en viss innsats av deg også.

Bønn

Gode Gud, se mitt liv og tenn det. Gi meg en lyst til å søke deg. Styrk meg så jeg kan lytte etter din inspirasjon. Takk for at du lar oss komme som vi er til deg, og takk for at du er en så mye bedre lytter enn hva vi er.

Om du vil bli inspirert av Gud må du ihvertfall ta deg tid til å prate med Gud. Ikke haste videre, men vente på hva han vil gi deg. Og da må man våge å lytte. Det blir ikke et normalt forhold om det er bare du som snakker, Gud må også få slippe til. Ta deg tid, lytt og bli inspirert.