Sette av én dag til stillhet

Sette av én dag til stillhet

...bruke en hel dag til å be?

Bibelen oppmuntrer oss  til å be stadig og under alle forhold. Men kanskje det vil få betydning for deg om du innvier en hel dag til å be.
Jesus brukte en natt til bønn. Nehemja ba noen dager. Prøv med én dag for å søke nærmere fellesskap med Herren. Du kan be for mer og for flere enn du vanligvis ber for. Du kan fremfor alt få et fornyet perspektiv, som om du kommer på en åndelig fjelltopp og ser lengre både forover og bakover.

Finn et sted der du kan være alene, borte fra forstyrrelser.

Slik kan du  gjøre det: Sett av en dag. Du trenger ikke kunngjøre for alle hva du skal. Finn et sted der du kan være alene, borte fra forstyrrelser. I den varme årstiden kan du være ute, i en park eller i naturen. Er det kaldt, kan du låne en hytte eller en leilighet, kanskje et bedehus. Ta med bibel, papir og penn, og ferdig nistemat.

Del dagen i tre: Hør på Gud, be for andre, be for deg selv. Bønn er også å lytte. Det er Guds tanker du ønsker å få del i, ikke dine egne. Ta deg god tid med Bibelen. Les lengre avsnitt i sammenheng, kanskje et helt skrift eller flere. Be mens du leser, og merk deg hva Gud har gjort. Bli kjent med hvordan Jesus er. Bekjenn synder som du blir minnet om, og takk Herren for de gode løftene han har gitt.

Blir du minnet om å ta kontakt med noen, så skriv det ned for å huske.

Hele tiden kan  det være nødvendig å be Gud om hjelp til å konsentrere seg. Avbryt tendenser til å dagdrømme. Ta pauser for å gå, strekke deg og spise. Varier mellom å lese og be.

Så er tiden inne for å be for familie, venner og medarbeidere, misjonærer og forkynnere, lidende og forfulgte, og dem du kommer på. Blir du minnet om å ta kontakt med noen, så skriv det ned for å huske.

Den siste delen  av dagen kan du bruke til å be for deg selv. Be om klarhet i avgjørelser du må ta. Når det stopper opp, kan du lese i Bibelen igjen, helt til Gud minner deg om noe spesielt. Du kan også merke deg gode bønner i Bibelen. Et eksempel fra Salmenes bok: «Lær meg, Herre, din vei! Jeg vil vandre i din sannhet. Gi meg et udelt hjerte til å frykte ditt navn!» (Sal 86,11). Bruk god tid på Fadervår.

Noter ned tanker  og ideer du får, kanskje om å gjøre noe spesielt for noen. Målet med dagen er å få nye visjoner og en konkret retning å gå i. Ikke bli skuffet om det ble mindre av en opplevelse enn ventet. Tid med Gud er aldri bortkastet. Dagen alene med Herren vil nok få betydning. Kanskje du spør deg selv: Hvorfor gjør jeg ikke dette oftere?

Andakt

Dagens andaktsholder er Asbjørn Kvalbein, webpastor i Norea.

Bønn:

Herre, hjelp meg til å komme nærmere deg. Led meg til å finne en plass i det kristne fellesskapet, der jeg kan både få og gi. La meg få appetitt på ordet ditt, og hjelp meg til å be mer regelmessig. Jesus, takk at du er glad i meg enten jeg lykkes eller ikke lykkes med livet mitt. Amen.