Skatter i himmelen

Skatter i himmelen

Jesus ber oss om å ikke samle skattene våre på jorden, men heller i himmelen.

Andakt

Eirik Ramsli Hauge (21 år) kommer fra Karmøy, og studerer Fysikk, astronomi og meteorologi ved Universitetet i Oslo.

I hverdagen møter vi mange forskjellige fristelser til å eie mer, og jeg skal innrømme at jeg faller for det selv også.

«Kjøp denne!», «Dette er på tilbud!» eller «Det der må du bare ha!» er beskjeder vi vanligvis får servert gjennom media. Går vi på skolen får vi kanskje ikke høre det samme, men likevel får vi høre at grunnen til at vi går på skole er for å få en jobb, en karriere.

Der skatten din er, vil også hjertet ditt være

Nå har det nettopp vært jul, og da blir det fort et fokus på det materielle om vi ikke passer oss. Gaver er en fin ting, men det må ikke bli hovedfokus. Det er tanken som teller sier vi og gjenspeiler en visshet om at det ikke er det materielle som er viktig, men hensikten.

Jesus sa:

Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være. (Matteus 6,19–21)

 

Jeg tror Jesus mener vi skal bruke de pengene vi får på en god måte

Som nordmenn er vi rike. Her kan selv jeg som er en student sitte inne, være varm og mett en kald januardag selv om jeg ikke jobber til vanlig. Men det er lett å få havesyken. Vi vil stadig ha mer, ha noe bedre eller ha det flottere.

Jesus ber oss om å ikke samle skattene våre på jorden, men heller i Himmelen. Mente han da at vi aldri skulle kjøpe noe til oss selv? Eller ha et godt og solid hus å bo i?

Nei, jeg tror Jesus mener vi skal bruke de pengene vi får på en god måte. Vi må ikke la pengene styrer oss. Dersom hensikten for alt jeg gjør i livet er for å bli rikere og ha flere materielle ting, da har jeg bommet. Jesus sa også:

Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon. (Matteus 6,24)

Så beskjeden er klar. Samle skatter i Himmelen, tjen Gud fremfor Mammon. Men det kan være vanskelig. Mitt beste tips er å stoppe opp og be som David:

Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte, prøv meg og kjenn mine tanker! Se om jeg følger avguders vei, og led meg på evighetens vei! (Salme 139,23- 24)

 

Jeg kan garantere at et liv med Jesus er et rikere liv der det gjelder enn et liv med materiell rikdom

Jesus sa at vi skulle elske vår neste som oss selv, og med dette kan vi samle skatter i Himmelen. Så derfor vil jeg også tipse deg om å be konkret om noe du kan gjøre for noen.

Kanskje du skal prioritere mer tid med en venn, kanskje skal du gi litt mer penger eller kanskje du skal bli med på et barnelag fordi de voksne som driver det har gjort det samme i 30 år og det er på tide noen andre hjelper til.

Mulighetene er mange! Men jeg kan garantere at et liv med Jesus er et rikere liv der det gjelder enn et liv med materiell rikdom.

Andakt

Eirik Ramsli Hauge (21 år) kommer fra Karmøy, og studerer Fysikk, astronomi og meteorologi ved Universitetet i Oslo.